Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2020, 19:47
Čas čítania 1:26
Dominik Vetrák

Playstation 5 zaznamenalo najlepší štart predajov v histórii konzol v USA. Sony prekonalo svoj vlastný rekord s PS4

TECH PS5 XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Novú konzolu od PlayStation si nekúpiš minimálne do jari. Alebo leta.

Sony má za sebou vynikajúci launch. Vydanie konzoly PlayStation 5 bolo v dôsledku pretrvávajúcej pandémie extrémne náročné. Vyrobiť milióny konzol pre celý svet však bolo povinnosťou. Dopyt je totiž šialený. Ako informujú videoherní analisti z NPD Group, PS5 zaznamenalo v USA najlepší štart konzoly v histórii krajiny. 

A to si ešte musíme uvedomiť, že zásoby sú všade vo svete absolútne vypredané na pol roka. Ktovie, koľko by Sony predalo konzol, keby ich malo k dispozícii napríklad 30 miliónov.

Odporúčané
Recenzia: PlayStation 5 Recenzia: PlayStation 5 24. novembra 2020, 14:31

Najlepšie predávanou konzolou v počte kusov sa stalo Nintendo Switch. V USA sa v novembri predalo 1,35 milióna kusov. PS5 však stojí o cca 170 eur viac. Aj preto sa konzole podarilo zarobiť najviac peňazí z predaja konzoly v histórii USA vôbec (Biggest revenue based launch). 

Vieme, že Switch predal cez 1,35 milióna kusov. Vzhľadom na to, že PS5 predalo viac kusov ako PS4 v novembri 2013 a zároveň menej ako Switch v novembri 2020, odhadujeme, že v USA sa predalo medzi 1,1 až 1,35 milióna kusov PS5. Keby malo Sony pre USA aj 5 miliónov konzol, všetky by sa zrejme vypredali. Viac-menej je to teda o tom, koľko konzol sa Sony podarilo vyrobiť, než koľko sa im ich podarilo predať.

Xbox Series X/S v USA zaznamenal menší launch ako Xbox One. Môže za to pandémia a nedostatok vyrobených konzol. Xbox však tentoraz vydal konzolu po celom svete naraz a globálne predal najviac histórii počas launchu (obdobie vydania) vôbec. V USA to však bolo menej ako Xbox One, takže pod 900-tisíc.

Odporúčané
PlayStation nás posadilo na zadok s trailermi nových hier. Metro 2033 vo virtuálnej realite a graficky božský Death Stranding 2 PlayStation nás posadilo na zadok s trailermi nových hier. Metro 2033 vo virtuálnej realite a graficky božský Death Stranding 2 1. februára 2024, 10:00

Na záver tu máme aj informáciu o DualSense. Revolučný ovládač pre PS5 sa stal najpredávanejším ovládačom v USA počas obdobia vydania. Stanovil rekord ako v počte kusov, tak v celkových tržbách. To je tak trochu prekvapivé, keďže spoločne s konzolou hráči už jeden ovládač dostali. Zdá sa, že obrovské množstvo z nich si rovno prikúpilo aj druhý. 

Tu sa môžeš pozrieť na kompletné výsledky
predaja hier, konzol a príslušenstva v USA za november 2020.  

Domov
Zdieľať
Diskusia