Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2020, 16:38
Čas čítania 2:23
Tímea Krauszová

Ako vyzerá život na iných planétach? Dokumentárne sci-fi na Netflixe ukazuje divoké predstavy založené na vedeckých poznatkoch

FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Zabudni na ufónov z Men in Black, takto vyzerajú mimozemšťania podľa pozemskej vedy.

Štvordielny miniseriál Alien Worlds sa už v priebehu niekoľkých dní prepracoval do top desiatky na Netflixe. Dokumentárne sci-fi spája vedecké poznatky zo Zeme so zvedavosťou a počítačovými efektami a ukáže ti, ako (teoreticky) vyzerá život na štyroch planétach mimo našej slnečnej sústavy.

Režiséri Daniel M. Smith a Nigel Paterson vytvorili celkom pekný dokument, ktorý sa do veľkej miery spolieha na počítačové efekty. CGI scény z tzv. exoplanét (planéty v iných slnečných sústavách) striedajú zábery zo Zeme a rozhovory s pozemskými vedcami. Rôzne zákony prírody, ktoré platia na Zemi, sa pokúšajú v teórii aplikovať na štyri vymyslené, no potenciálne skutočné planéty. Majú iné gravitačné pole, iné slnko, iné podnebie a, samozrejme, iných obyvateľov.

Odporúčané
Zvláštne dievča s výnimočným talentom sa stalo svetovou jednotkou v šachu: Kde čerpali inšpiráciu tvorcovia The Queen's Gambit? Zvláštne dievča s výnimočným talentom sa stalo svetovou jednotkou v šachu: Kde čerpali inšpiráciu tvorcovia The Queen's Gambit? 5. novembra 2020, 11:30

Rozprávačom je herečka Sophie Okonedo. Už v prvej scéne (úchvatný záber na našu planétu) sa divákov pýta, čo by mohlo žiť za hranicami sveta, ktorý poznáme. Jej vsuvky sú pútavé a plné fantastických predstáv rôznych vedcov.

Domov
Zdieľať
Diskusia