Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2020, 17:00
Čas čítania 2:47
Dominik Vetrák

Mrazivý seriál Kalifát ťa ohúri svojím spracovaním terorizmu a Islamu. Na Netflixe zhltneš všetky epizódy za jeden deň

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Všetkých 8 epizód Kalifátu nájdeš na Netflixe.

Kalifát (Caliphate) premiéroval na švédskej Sveriges Television v januári tohto roka. Okamžite sa stal najsledovanejším seriálom na ich streamovacej službe SVT Play. S kúpou medzinárodných práv sa poponáhľal aj Netflix, ktorý seriál uvádza už od marca. Všetkých 8 epizód zrežíroval Goran Kapetanović z Bosny a Hercegoviny, pričom o scenár a celkový príbeh sa postaral Wilhelm Behrman.

Dej sa inšpiroval skutočnou udalosťou (Bethnal Green trio) o troch stredoškolských dievčatách, ktoré v roku 2015 členovia IS (Islamský štát) zlanárili do svojich radov. Dievčatá sa dostali do mesta Raqqa, kde jedna alebo dve z nich medzitým aj zahynuli. Kalifát pracuje s podobnou témou, pričom v seriáli sú viaceré zaujímavé dejové línie.

Odporúčané
Daniel je prepitý a predrogovaný zabijak, ktorý sa v poľskej dedinke vydáva za farára. Dokáže zmeniť nenávisť v ľuďoch? Daniel je prepitý a predrogovaný zabijak, ktorý sa v poľskej dedinke vydáva za farára. Dokáže zmeniť nenávisť v ľuďoch? 8. decembra 2020, 10:58

Tú najzaujímavejšiu vedie Pervin, mladá Švédka, ktorú tiež zlákali do Raqqy. Oľutovala to až príliš neskoro, a tak tam teraz musí trpieť život so svojím extrémistickým manželom, pričom musí vychovávať aj svoju čerstvo narodenú dcérku Fatimu. Jedného dňa sa dostane k mobilu, cez ktorý začne komunikovať so špeciálnou agentkou Fatimou v Švédsku.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia