Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2020, 21:26
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

Harabin skutočne vyhral: Ministerstvo spravodlivosti mu má vyplatiť skoro 90-tisíc eur

NEWS ŠTEFAN HARABIN
Uložiť Uložené

Štefanovi Harabinovi v minulosti zobrali 70 % platu. Spolu s úrokmi mu teraz majú vrátiť takmer 90-tisíc eur.

Štefanovi Harabinovi vyplatí ministerstvo spravodlivosti 90-tisíc eur ako kompenzáciu za disciplinárne stíhanie v roku 2011, informuje Denník N. Vtedy ministerka spravodlivosti za SDKÚ Lucia Žitňanská kvôli opakovanému nevpusteniu kontroly ministerstva financií na súd iniciovala disciplinárku, na základe ktorej prišiel na rok o 70 % platu. To predstavuje sumu približne 47-tisíc eur. 

Rezort spravodlivosti je povinný vyplatiť Harabinovi aj ďalších 38-tisíc eur ako úroky. Harabin sa obrátil aj na Európsky súd pre ľudské práva, ktorý mu však v tom čase uznal len trojtisícové odškodné, disciplinárne rozhodnutie však nezrušil. Neúspešný kandidát na prezidenta nakoniec ministerstvo spravodlivosti zažaloval.

Žalobu na stôl dostala dnes obvinená sudkyňa Denisa Cviková známa z Kočnerovej Threemy, ktorá Harabinovi podľa Denníka N vyhovela v celom rozsahu. Cvikovej rozhodnutie z januára 2019 v októbri 2020 potvrdil Krajský súd v Bratislave.

Vznikla však absurdná situácia, kedy mal Harabin zároveň v rukách verdikt o jeho odškodnení za to, že rok dostával o 70 % nižší plat a zároveň stále platilo, že rozhodnutie o disciplinárke a treste zostáva nezmenené. Aj napriek tomu však Harabin v tomto prípade vyhral. 

Odporúčané
Lipšic sa postavil Ficovi: Chápem, že mnohí vplyvní a bohatí ľudia môžu byť v dnešnej dobe nervózni Lipšic sa postavil Ficovi: Chápem, že mnohí vplyvní a bohatí ľudia môžu byť v dnešnej dobe nervózni 6. decembra 2020, 11:15
Domov
Zdieľať
Diskusia