Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2020, 18:21
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Islamský terorista z Viedne vraj organizoval tento rok stretnutie džihádistov u seba doma. Mali posedávať v parkoch a „jednať“

NEWS VIEDEŇ
Uložiť Uložené

Informuje o tom rakúsky denník Krone Zeitung.

Počas leta sa malo vo Viedni stretnúť viac ako 12 džihádistov z Rakúska, Nemecka a Švajčiarska, pričom jedným z nich mal byť aj útočník z rakúskeho hlavného mesta, informuje o tom CNN Prima News s odvolaním na rakúsky denník Krone Zeitung. V rámci teroristického útoku, ku ktorému sa už Islamský štát prihlásil, prišli o život 4 ľudia a ďalších 22 utrpelo zranenia. 

Posedávali v parkoch

Podľa rakúskeho zdroja mali príslušníci Islamského štátu tráviť čas v parkoch, kde údajne jednali. Štyri dni mali prenocovať v byte mladíka Kujtim Fejzulai, ktorý vo Viedni pred pár dňami útočil so zbraňou. 

Podľa CNN Prima News rakúske bezpečnostné zložky mali informácie o tomto byte, dostali totiž tip od nemeckých kolegov. Následne mali mať rakúske tajné zložky informáciu od Slovenskej informačnej služby o tom, že sa džihádisti pokúsili na Slovensku kúpiť muníciu. 

„Slovenská polícia v lete zachytila informáciu, že sa podozrivé osoby z Rakúska snažili nakúpiť muníciu na našom území. Nákup sa im však zrealizovať nepodarilo,“ uviedla

hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová s tým, že informáciu hneď poslali rakúskym kolegom.

Odporúčané
Terorista, ktorý vraždil vo Viedni, muníciu na Slovensku nekúpil. Práve naopak, Slovensko na podozrivých upozornilo Terorista, ktorý vraždil vo Viedni, muníciu na Slovensku nekúpil. Práve naopak, Slovensko na podozrivých upozornilo 5. novembra 2020, 21:44

Vyšetrovanie prebieha

Rakúska polícia už nasadila viac ako 100 vyšetrovateľov, ktorí budú postupne skúmať fotografie a videozáznamy od svedkov teroristického útoku. V posledných dňoch úrady v Rakúsku, Nemecku a Švajčiarsku vykonali aj niekoľko razií, v rámci ktorých zadržali podozrivých z okolia Kujtima Fejzulaia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia