Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2020, 11:03
Čas čítania 0:49
Adam Novosad

VIDEO: Vrtuľník prevážajúci srdce na transplantáciu havaroval. Zdravotník sa s orgánom potkol a spadol mu na zem

NEWS NEMOCNICA
Uložiť Uložené

Transplantácia srdca našťastie u pacienta dopadla úspešne, ale video zo strechy nemocnice mu bude navždy pripomínať tento príbeh.

Transplantácia srdca si vyžaduje maximálne sústredenie od všetkých aktérov, ktorí sa do zabezpečenia takejto logisticky náročnej operácie zapájajú. V Spojených štátoch amerických sa však stala neuveriteľná nehoda.

Helikoptéra, v ktorej prevážali srdce na transplantáciu, s pilotom aj zdravotníkmi, havarovala na streche nemocnice, upozorňuje LA Times.

Helikoptéra so srdcom pristávala na nemocnici Keck Hospital v južnej Kalifornii, kam srdce priviezla z mesta San Diego, lenže na pristávacej ploche najskôr dosadla a potom sa prevrátila na stranu. Na miesto nehody okamžite prišli hasiči, ktorí troch členov posádky úspešne vytiahli bez výraznejších zranení, ale hlavne sa im podarilo lokalizovať samotné srdce a vytiahnuť ho zo stroja von.

Domov
Zdieľať
Diskusia