Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. novembra 2020, 20:45
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Milovaný nočný klub Unique na Mlynoch ožije. Stáť za ním bude prevádzkovateľ populárneho podniku z centra Bratislavy

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Študenti v ankete zahlasovali, a tak univerzita rozhodla o novej vízii klubu.

Z internátov v Mlynskej doline odišiel koncom roku 2019 legendárny nočný klub Unique. Tisícky študentov v ňom roky zažívali divoké večierky. Keď však pôvodnému prevádzkovateľovi uplynula minulý rok nájomná zmluva, Univerzita Komenského sa rozhodla vdýchnuť priestorom nový život.

Odporúčané
Zmätení prváci, žiadny nočný život a riziko intráku uväzneného v karanténe. Ako sa žije na Mlynoch v čase koronavírusu? Zmätení prváci, žiadny nočný život a riziko intráku uväzneného v karanténe. Ako sa žije na Mlynoch v čase koronavírusu? 25. septembra 2020, 14:57

Namiesto pôvodného nočného klubu sa v priestory postupne premenia na klub, ktorý nebude slúžiť len na zábavu, ale aj na štúdium či co-working.

Univerzita tak reagovala na študentskú anketu, v ktorej sa 39 percent študentov vyjadrilo za zachovanie klubu a 35 percent zase za využitie na komunitný priestor.

Milovaný nočný klub Unique na Mlynoch ožije. Stáť za ním bude prevádzkovateľ populárneho podniku z centra Bratislavy
Zdroj: Univerzita Komenského

Vo verejnej súťaži vyhlásenej univerzitou napokon uspela spoločnosť Janud, ktorú väčšina Bratislavčanov pozná vďaka prevádzkovaniu populárneho klubu a baru KC Dunaj, v centre hlavného mesta.

„Cieľom nášho konceptu je prepájať subkultúru s popkultúrou, umenie s vedou, zábavu so vzdelaním – vrátane filmového klubu, živej hudby, cestovateľských prednášok či stand-up comedy. Jeho dôležitou súčasťou budú aj parties s DJmi, ktoré veľkej časti študentov v Mlynskej doline chýbali,“ vyjadril sa Michal Lenický z Janudu.

Milovaný nočný klub Unique na Mlynoch ožije. Stáť za ním bude prevádzkovateľ populárneho podniku z centra Bratislavy
Zdroj: Univerzita Komenského

Prorektor UK pre vonkajšie vzťahy a zároveň predseda výberovej komisie Radomír Masaryk skonštatoval, že víťazný návrh skvele prepojil spracovanie priestoru vhodného na večerné podujatia, ako aj na celodennú prevádzku kaviarne s možnosťou co-workingu či štúdia.

Proces výberu bol maximálne transparentný, priamo vychádza z výsledkov študentskej ankety a súčasťou komisie bol aj zástupca študentov,“ dodal Masaryk.

Zmluvu so spoločnosťou Janud teraz musí schváliť Akademický senát UK. Ak návrh zmluvy senátom prejde, priestory by sa mohli začať premieňať na nový klub už na jar budúceho roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia