Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2020, 18:51
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Vo Francúzsku strieľal útočník na kňaza v kostole údajne z upilovanej brokovnice, keď svätostánok zatváral

NEWS FRANCÚZSKO
Uložiť Uložené

Z Francúzska hlásia ďalší útok na kostol, tentokrát sa strieľalo zo zbrane na kňaza.

Neznámy útočník dvakrát vystrelil na ortodoxného kňaza vo francúzskom meste Lyon, keď kňaz zatváral kostol. Incident sa odohral okolo štvrtej hodiny poobede a kňaz utrpel vážne zranenia. Zranenia majú byť natoľko vážne, že ohrozujú kňazov život, píše BBC.

Opateru mu priamo na mieste museli poskytnúť záchranári rýchlej zdravotnej služby. Útočník medzitým z miesta činu ušiel a zatiaľ sa ho policajtom nepodarilo dolapiť. Na kňaza mal strieľať z upilovanej brokovnice.

Identitu ortodoxného duchovného nezverejnili, ale policajné zdroje informovali, že by malo ísť o muža gréckej národnosti. Francúzsky minister vnútra najskôr na Twitteri oznámil, že v Lyone prebieha bezpečnostná akcia, ale nešpecifikoval, prečo sa zásah uskutočňuje.

Zatiaľ nie je jasné, či je útok akokoľvek spojený s útokom v Nice, kde pred dvomi dňami muž vošiel do kostola, jednej žene odrezal hlavu a zabil ďalšie dve osoby.

Domov
Zdieľať
Diskusia