Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2020, 9:30
Čas čítania 9:00
Adam Novosad

Adam Ďurica: Stratil som 90 % príjmov, ale úlohu v slovenskej verzii 50 odtieňovej sivej radšej prenechám iným (Rozhovor)

REFRESHER
Uložiť Uložené

Spevák Adam Ďurica stratil v roku 2020 až 90 percent príjmov aj koncertov. Napriek tomu, že sa musel uskromniť a niektoré veci prehodnotiť, zachránili ho autorské príjmy.

Adam Ďurica zahviezdil v prvej sérii Slovenska hľadá Superstar. Aj keď cesta za slávou nebola jednoduchá a musel na nej prekonať prekážky, ktoré by mnohých odradili, on vytrval a dnes patrí medzi najpopulárnejších spevákov na Slovensku.

Na konte má množstvo hitov, ktoré si ľudia zamilovali alebo začali nenávidieť, pretože Adam vie vytvoriť zrejme najchytľavejšie skladby spomedzi všetkých slovenských interpretov. Za všetko koniec koncov hovoria pesničky ako Mandolína, Neľutujem či Zatancuj si so mnou. 

Odporúčané
V hollywoodskom trháku potajomky nechal vlajku Slovenska. 23-ročný Peter z Popradu tvorí efekty do filmov a žije si kanadský sen V hollywoodskom trháku potajomky nechal vlajku Slovenska. 23-ročný Peter z Popradu tvorí efekty do filmov a žije si kanadský sen 9. októbra 2020, 10:30

My sme sa ho rozhodli trochu vyspovedať vo svetle prebiehajúcej pandémie koronavírusu, ale aj preto, že uplynulé leto sa nám do veľkej miery spájalo práve so skladbou Zatancuj si so mnou.

Hrala všade okolo nás, a tak sme boli zvedaví, aký recept má Adam Ďurica na tvorbu úspešného hitu, ako komentuje svojich neprajníkov a čomu sa v karanténe venuje najradšej.

Jeho najnovší singel si fanúšikovia rýchlo obľúbili a prirovnali ho k titulnej skladbe erotického filmu 50 odtieňovej sivej, a tak nás zaujímalo aj to, či by si takúto úlohu herca nechcel Adam vyskúšať na vlastnej koži. A dozvedeli sme sa aj to, či nezvažuje rapovú spoluprácu.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako pandémia spôsobila hudobný prerod Adama Ďuricu
  • Ako reaguje na obvinenia z toho, že nový singel skopíroval Depeche Mode
  • Či by si vedel predstaviť samého seba v hereckej úlohe z 50 odtieňov sivej
  • Aký pohľad má na rapovú scénu a či by si vyskúšal spoluprácu s raperom
  • Čo považuje za recept na úspešný hit, ktorých ma hneď niekoľko
  • O koľko príjmov prišiel v dôsledku pandémie a čím sa dnes živí
  • Prečo považuje úspech skladby Zatancuj si so mnou za absolútny nonsens
  • Ako reagoval, keď si všimol cover verziu tejto skladby od Kuky Band
  • Či sa dokáže zasmiať na vtipných meme obrázkoch, ktoré o ňom kolujú

Adam Ďurica: Úspech Zatancuj si so mnou je pre mňa absolútny nonsens. Rapovej spolupráci by som sa nebránil (Rozhovor)
Zdroj: Laco Rychtarik

Čo bude prvá vec, ktorú po kariérnej stránke urobíš, keď vláda oficiálne oznámi, že pandémia koronavírusu bola úspešne zvládnutá a je koniec?

Veľmi dobra otázka! Určite začnem pracovať na obnovení všetkých mojich koncertných plánov, ktoré boli na rok 2020 dosť veľké. Mal som v pláne zaujímavý koncertný koncept  Symphonic Bigband Orchestra a boli sme v polovici jeho realizácie. Veľmi nerád sa vzdávam svojich nápadov a vytýčených cieľov, takže sa určite vrátim k nim.

Cez leto sa ti podarilo odohrať viacero koncertov. Ako vyzeralo tvoje koncertovanie v čase pandémie a čo sa diametrálne zmenilo oproti bežnej situácii?

V prvom rade by som povedal, že sme hrali koncerty hlavne preto, že to milujeme, a že sme dlho neboli v kontakte s fanúšikmi. Bola to pre mňa úplne nová situácia. Podľa mňa nikomu nikdy nenapadlo, že by niečo také mohlo nastať.

Hneď, ako to bolo možné, začali sme organizovať koncerty za veľmi prísnych hygienických podmienok, ktoré naozaj neboli o peniazoch, ale o čistej radosti z hudby a z fanúšikov. Aj keď to môže znieť veľmi idealisticky, bolo to naozaj tak a veľmi rád by som to vrátil hneď teraz, ak by to išlo.

Mám rozrobenú spoluprácu s niekým zo Slovenska, ale nechcem o tom zatiaľ hovoriť, pretože je to veľmi čerstvé a chcem to najprv dotiahnuť do konca.

Na jar si trochu zmenil štýl, keď si vydal singel Vlci. Ako by si popísal tento svoj mierny hudobný prerod?

Na každom z albumov som mal aj veci, ktoré sú diametrálne odlišné od mojich najznámejších hitov a album som vždy vnímal ako priestor, kde umelec môže viac ukázať, aký naozaj je. Pretože len podľa hitov sa to nedá.

Aj ja mám rád rôznu hudbu a veľmi rád trávim čas v štúdiu, keď hľadám, ako by mohli znieť moje nové songy. Práve v tomto období prvej vlny som mal chuť urobiť niečo inak a výsledkom bol singel Vlci. Ak sa bavíme o nejakom prerode, tak ma to teší, pretože pre mňa je vývoj veľmi dôležitý. Chcem sa posúvať bez ohľadu na to, aký to bude mať komerčný úspech. Chcem sa hudbou baviť.

Čo v roku 2020 považuješ za svoju najväčšiu profesionálnu výzvu, ktorú si úspešne zvládol?

Že som neprestal robiť hudbu ani počas krízy, postavil som novú kapelu, a všetko to skĺbil s rodinou, ktorá sa mi rozrástla o ďalšieho člena.

Napriek koronavírusu zostávaš aktívny a namiesto koncertov teraz vydávaš hlavne skladby. V septembri vyšiel singel s Katkou Knechtovou, ale máš slovenského či českého interpreta, s ktorým by si chcel spolupracovať najbližšie?

Mám rozrobenú spoluprácu s niekým zo Slovenska, ale nechcem o tom zatiaľ hovoriť, pretože je to veľmi čerstvé a chcem to najprv dotiahnuť do konca. Ale veľmi sa na ňu teším.

Tvoj nový singel Pravdupovediac nazbieral už viac ako 100-tisíc views na YouTube, ale v rádiách ho začínajú hrávať len pomaly. Ako reaguješ na kritiku, že sa skladba príliš podobá na singel Poison Heart od Depeche Mode?

Budem úprimný, skladbu od Depeche Mode som počul prvýkrát až po uverejnení mojej skladby, pretože na ňu upozornili ľudia v komentároch. Jednému sa to ale podobá na ňu a ďalším zas na päť iných. Ak sa to má podobať na šesť skladieb naraz, tak ani neviem, či je to vlastne možné. Som nad vecou, pre mňa je podstatné, či sa ľuďom páči alebo nie.

V komentároch pod skladbou Pravdupovediac ju množstvo fanúšikov označuje za soundtrack k slovenskej verzii 50 odtieňov sivej. Vieš si predstaviť, že by si sa v takomto filme zhostil hlavnej úlohy, akú si strihol dominantný Jamie Dornan? Herectvo si si kedysi v malej role vyskúšal v seriáli Panelák.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 90571 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či by si Adam Ďurica vedel predstaviť samého seba v úlohe z 50 odtieňovej sivej
  • Aký pohľad má na súčasnú rapovú scénu a či by si vyskúšal spoluprácu s raperom
  • Čo považuje za recept na úspešný hit, ktorých ma hneď niekoľko
  • O koľko príjmov prišiel v dôsledku pandémie a čím sa dnes živí
  • Prečo považuje úspech skladby Zatancuj si so mnou za absolútny nonsens
  • Ako reagoval, keď si všimol cover verziu tejto skladby od Kuky Band
  • Aký najnegatívnejší zážitok mal s neprajníkmi
  • Či sa dokáže zasmiať na vtipných meme obrázkoch, ktoré o ňom kolujú
Domov
Zdieľať
Diskusia