Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2020, 15:56
Čas čítania 1:07
Adam Novosad

Khabib Nurmagomedov nechcel súperovi ublížiť pred rodičmi, tak ho namiesto zlomenej ruky len uškrtil a uspal

NEWS CONOR MCGREGOR
Uložiť Uložené

Vo svojom poslednom zápase sa postavil Justinovi Gaethjemu, ktorý však tvrdil, že nikdy nepobúcha po podlahe na znak toho, že sa vzdáva, a tak to Khabib zobral na vedomie.

Khabib Nurmagomedov po víťazstve v zápase s Justinom Gaethjem na podujatí UFC 254 ohlásil koniec kariéry. Až teraz však na verejnosť vyšiel príbeh z pozadia súboja, ktorý vo svojej šou DC and Helwani prerozprával Daniel Cormier, ako sa Khabib rozhodol zachovať v zápase napriek akémukoľvek vývoju, uvádza MMAJunkie.

Nurmagomedov si pred súbojom veril. Vedel, že pôjde o posledný zápas v kariére, ktorý chcel vyhrať na počesť svojho zosnulého otca, a tak si prehru nepripúšťal. Justin Gaethje sa zamýšľal nad oboma možnosťami, ale na predzápasových tlačovkách opakoval, že v žiadnom prípade nepobúcha po zemi na znak toho, že sa vzdáva.

Gaethje si na zápas pozval svojich rodičov, a tak sa Nurmagomedov rozhodol, že mu nijak vážne neublíži. „Nechcel som mu ublížiť pred jeho rodičmi, tak som povedal, že ho dostanem do trianglu. A keď zaspí, tak zaspí, zobudí sa a bude v poriadku,“ povedal vraj Khabib svojmu kolegovi Cormierovi.

„Nechcel mu zlomiť ruku, pretože ak by Justin nepobúchal, musel by mu ju zlomiť. A to nechcel spraviť pred jeho mamou a otcom,“ opísal Cormier, ako mu Khabib vysvetľoval, prečo si vybral práve uškrtenie pomocou chvatu triangle choke. Toto škrtenie pritom patrilo medzi najobľúbenejšie chvaty Nurmagomedovho otca, takže symbolizmus možno hľadať aj v tejto perspektíve.

Odporúčané
UFC hviezda Khabib Nurmagomedov zarobil vyše 5 miliónov € za svoj posledný zápas pred odchodom do dôchodku UFC hviezda Khabib Nurmagomedov zarobil vyše 5 miliónov € za svoj posledný zápas pred odchodom do dôchodku 26. októbra 2020, 22:03

Khabib s Justinom dokonca zdieľajú jedného manažéra, ba čo viac, aj keď nepatria medzi najväčších kamarátov na svete, poznajú sa aj v súkromnom živote. Svedčí o tom fakt, že Nurmagomedov svojmu súperovi vyjadril po skončení zápasu úctu a zaželal mu veľa šťastia.

Domov
Zdieľať
Diskusia