Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2020, 10:03
Čas čítania 0:35
Tímea Krauszová

Slovensko má nový rekord v počte nakazených koronavírusom. Pribudlo 2202 pozitívnych prípadov

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Laboratóriá otestovali skoro 14-tisíc vzoriek.

„Ďalší rekord, prudký rast pokračuje,“ avizoval premiér Igor Matovič na Facebooku len minúty predtým, než nové čísla zverejnilo NCZI. Za utorok pribudlo na Slovensku 2 202 prípadov nového koronavírusu. Nikto ďalší, našťastie, nezomrel, a tak je celkový počet úmrtí tak na čísle 98. Laboratóriá otestovali 13 832 vzoriek. Z ochorenia sa vyliečilo ďalších 400 ľudí.

„Buďme zodpovední v každej jednej chvíli. Od toho, ako budeme dnes chrániť seba, a áno, aj úplne cudzích ľudí, zajtra závisí zdravie a životy nás, a áno, aj úplne cudzích ľudí,“ prosí ďalej Matovič.

V nemocniciach je momentálne hospitalizovaných 844 pacientov. Potvrdené ochorenie COVID-19 má 611 z nich. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 22 osôb, na umelej pľúcnej ventilácii je 51 pacientov.

Pre veľký nárast prípadov v posledných dňoch nás čaká celoplošné testovanie na koronavírus. Ľudia, ktorí sa testovania nezúčastnia, musia byť v domácej karanténe, inak im hrozí pokuta. Na utorkovej tlačovej konferencii to povedal premiér Igor Matovič. Testovanie nás čaká od 30. októbra do 1. novembra a od 6. do 8. novembra.

Odporúčané
Ak si vieš zabezpečiť 10-dňovú karanténu, testovať sa nemusíš. Ministerstvo obrany prezradilo detaily o celoplošnom testovaní Ak si vieš zabezpečiť 10-dňovú karanténu, testovať sa nemusíš. Ministerstvo obrany prezradilo detaily o celoplošnom testovaní 21. októbra 2020, 9:26
CORONAVIRUS CHART
Domov
Zdieľať
Diskusia