Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2020, 12:33
Čas čítania 8:39
Daniel Mikolášik

Slovenská plus-size modelka: Hoci mám krivky, tvrdo cvičím a zdravo jem (Rozhovor)

Slovenská plus-size modelka: Hoci mám krivky, tvrdo cvičím a zdravo jem (Rozhovor)
Zdroj: Kristína Kúdelová archív
REFRESHER
Uložiť Uložené

Slovenská plus-size modelka tvrdí, že na hejterov si už zvykla. Jej krivky si zamiloval aj prestížny Vanity Fair.

Kristína Kúdelová je jednou z najúspešnejších slovenských plus-size modeliek. Už niekoľko rokov žije v Miláne, kde žne jeden úspech za druhým. Len pred nedávnom sa jej podarilo dostať do prestížneho a svetovo uznávaného módneho magazínu Vanity Fair, okrem toho však pravidelne fotí aj pre najznámejšie značky sveta. Predvádzala aj pre L’Oréal Paris.

Zastupuje ju množstvo európskych modelingových agentúr, no jej alma mater je Mix Model Management. „Preraziť na Slovensku ako plus-size modelka možno nie je ťažké, keďže je nás tu naozaj málo. Skôr je ťažké byť akceptovaná. Pod rozhovormi so mnou či s inými modelkami je vždy veľa urážok a naozaj hrozných komentárov. V ostatných štátoch je to naopak, ľudia sú radi, že sa konečne modelingový svet posunul na iný level,“ tvrdí v rozhovore pre Refresher.

V tomto článku sa dozvieš:
  • Ako modeling ovplyvnil koronavírus
  • Ako sa nakazila koronavírusom a aké mala príznaky
  • Či sú Taliani aktuálne zodpovednejší v súvislosti s koronavírusom
  • Ako sa dostala do prestížneho Vanity Fair
  • Prečo je podľa nej preraziť v plus-size modelingu na Slovensku jednoduché
  • Aké kritéria by mala spĺňať plus-size modelka
  • Či musia aj plus-size modelky tvrdo cvičiť a starať sa o postavu

Slovenská plus-size modelka: Svet sa vyvinul, pre mnohé značky sú krivky in. Občas to však aj na mňa pôsobí silene (Rozhovor)
Zdroj: Kristína Kúdelová archív

Rozhovor robíme v pomerne zvláštnych časoch, keď celý svet bojuje s neľahkou situáciou v súvislosti s koronavírusom a výnimkou nie je ani modeling. Ako tvoju kariéru ovplyvnil COVID-19?

Áno, máš pravdu, situácia nebola vôbec jednoduchá. Na pár mesiacov sa aj modelingový svet úplne pozastavil. Začal sa v Miláne znovu rozbiehať asi začiatkom júna, takže približne po troch mesiacoch. Ja som, samozrejme, tiež nepracovala a v Taliansku bola vlastne celoštátna karanténa od 9. marca až do 18. mája.

Odporúčané
Slovenská plus-size modelka fotí pre ASOS, na svoje telo je pyšná. O Bronine krivky majú záujem aj v New Yorku Slovenská plus-size modelka fotí pre ASOS, na svoje telo je pyšná. O Bronine krivky majú záujem aj v New Yorku 7. februára 2019, 17:01

Taliansko bolo počas prvej vlny najpostihnutejšou krajinou koronavírusom. Ako to tam vyzerá teraz?

Aj tu momentálne opäť narastajú čísla nakazených. S tým, že na jeseň príde druhá vlna, počítali všetci. Čo sa týka opatrení, zatiaľ je tu povinnosť nosiť rúška rovnako ako vnútri tak aj vonku, zakázané sú diskotéky a všetky spoločenské podujatia, ktoré by sa mali uskutočniť v uzavretých priestoroch a návšteva v domácnosti nemôže prekročiť počet 6 ľudí.

Sú Taliani zodpovednejší a uvedomelejší ako na jar tohto roka?

Sú veľmi zodpovední. Pochopili dôležitosť rúška a odvtedy ho všetci všade povinne nosia. U nás to Slováci začali brať na ľahšiu váhu, keď prišlo teplo a otvorili sa hranice, ale v Taliansku zostali zodpovední.

Posilňovne fungujú veľmi dobre, všade sú dezinfekčné prostriedky a každý po tom, ako docvičí, vydezinfikuje svoje miesto. Ak to nespraví, bude okamžite obklopený škaredými pohľadmi. Tak isto diskotéky zostali po celý čas zatvorené a myslím si, že na Slovensku bolo toto jedna z chýb. 

Slovenská plus-size modelka: Svet sa vyvinul, pre mnohé značky sú krivky in. Občas to však aj na mňa pôsobí silene (Rozhovor)
Zdroj: Kristína Kúdelová archív

Si Slovenka žijúca v Miláne. Bola si tam zatvorená aj počas najkritickejšej prvej vlny. Ako si to vnímala vtedy a ako teraz?

Úprimne som nevedela, čo si mám myslieť. Tak ako veľa z nás. Žijeme vo svete, kde majú médiá a sociálne siete veľmi veľkú moc. Často som nevedela, čomu veriť a čomu nie. Dokonca som sa ja aj môj priateľ koronavírusom nakazili. Zistili sme to čistou náhodou, pretože som sa mala vrátiť v lete na Slovensko a chcela som si z rešpektu k rodine a priateľom spraviť test.

Vtedy, ak si nemal príznaky, mohol si požiadať iba o krvný test. Z toho nám zistili, že sa už naše telo stretlo s koronavírusom. Potom nám spravili klasický výterový test a ten bol už negatívny. Takže nám doplo, že sme ho dostali v marci, keď sme sa vracali z dovolenky.

Odporúčané
Spoznaj najzaujímavejšie modelky, ktoré účinkovali v tohtoročných slovenských rapových videoklipoch Spoznaj najzaujímavejšie modelky, ktoré účinkovali v tohtoročných slovenských rapových videoklipoch 5. septembra 2020, 18:38

Takže ste nemali žiadne príznaky?

Pár dní sme necítili vôňu a chute, ale úprimne nám nenapadlo, že za to môže COVID-19. Mysleli sme si, že to bolo z toho, že sme mali za sebou asi 7 letov v priebehu jedného týždňa. A zhodili sme to vtedy na klimatizáciu a neustále zmeny tepla a zimy.

Pointa je tá, že sme to reálne ani nevedeli, žiadna teplota, bolesti či ťažkosti. Myslím si a som presvedčená, že takto je to u veľa ľudí, hlavne u mladých. Bohužiaľ, o takýchto prípadoch sa až tak veľa nepíše, možno by boli ľudia o čosi pokojnejší. Týmto, samozrejme, nechcem vyvrátiť fakt, že koronavírus môže byť smrtelným či veľmi nepríjemným vírusom.

Fotenia momentálne fungujú úplne super. Dodržujú sa všetky hygienické opatrenia. Dokonca, vizážisti používajú väčšinou už takmer všetko jednorazové.

Slovenská plus-size modelka: Svet sa vyvinul, pre mnohé značky sú krivky in. Občas to však aj na mňa pôsobí silene (Rozhovor)
Zdroj: Kristína Kúdelová archív

Myslíš, že súčasná pandemická situácia bude mať deštruktívne následky pre kariéru niektorých modeliek?

Úprimne si to nemyslím. Fotenia momentálne fungujú úplne super. Dodržujú sa všetky hygienické opatrenia. Dokonca, vizážisti používajú väčšinou už takmer všetko jednorazové. Veci ako štetce na maskaru a podobne, alebo pred tebou štetce vyčistia. Treba sa báť asi o iných ľudí, ktorí momentálne pracovať nemôžu.

Odporúčané
Bratislavská poslankyňa Augustinič: Nahé mužské bradavky sa tolerujú, ale ženské sú problém. Nie je to fér (Rozhovor) Bratislavská poslankyňa Augustinič: Nahé mužské bradavky sa tolerujú, ale ženské sú problém. Nie je to fér (Rozhovor) 11. augusta 2020, 10:35

Tebe sa darí aj v týchto zložitých časoch. Pred pár týždňami vyšlo v Taliansku októbrové číslo prestížneho módneho magazínu Vanity Fair, v ktorom sa objavila dvojstránka s tvojimi fotkami a rozhovorom. Dokonca si pre nich natočila aj video na ich oficiálny profil na Instagrame. Aký je to pocit?

Bol a aj to je úžasný pocit. Fotenie bolo veľmi rýchle a zábavné. V Taliansku sa mi vždy veľmi dobre pracuje, ľudia sú milí. Okrem toho som bola šťastná z celého nápadu, cieľom editoriálu bolo ukázať „netypickú krásu“ a v Taliansku teraz veľa značiek či časopisov preberá túto tému. Vôbec som nečakala, že interview so mnou pridajú aj na ich Instagram. Jednoducho, celé fotenie bolo jedno milé prekvapenie.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kudelko (@kudelova_kristina),

Myslíš, že ti táto skúsenosť môže otvoriť brány do celosvetového modelingu?

Ktovie. Verím v osud. Ak to tak má byť, tak to tak bude. Nechajme sa prekvapiť.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 90086 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa dostala do októbrového vydania Vanity Fair
  • Prečo sa nepovažuje za najúspešnejšiu slovenskú plus-size modelku, a prečo o tom sama ani nehovorí
  • Čo si myslí o plus-size modelkách, ktorých telo hraničí s obezitou
  • Prečo bolo fotenie pančúch jedno z najnáročnejších
  • Aké svetové agentúry ju zastupujú
Domov
Zdieľať
Diskusia