Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2020, 16:04
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová nevedela o celoplošnom testovaní až do tlačovky: Kritizovala spôsob, akým Matovič novinku oznámil

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka Zuzana Čaputová o pláne na plošné testovanie nevedela.

Prezidentka Čaputová sa o celoplošnom testovaní Slovákov antigénovými testmi dozvedela až spoločne s občanmi – zo sobotňajšej tlačovej konferencie.  Premiér v rámci vyhlásenia povedal, že o pláne vedelo asi 30 ľudí a pracovali na ňom počas posledných približne troch týždňov. 

Prezidentka Zuzana Čaputová vo vyjadrení kritizuje spôsob, akým predseda vlády oznámil takú veľkú operáciu. „Zmysluplnosť a realizovateľnosť plánu v tejto chvíli neviem zhodnotiť a budem sa najskôr informovať o názore odborníkov. Myslím si zároveň, že plán takéhoto rozsahu by mal byť oznámený spôsobom, ktorý nevyvolá viac otázok, ako poskytne odpovedí,“ uvádza prezidentka. 

Odporúčané
Pri amaterizme tejto vlády máme pochybnosti, odkazujú Pellegriniovci. Politici reagujú na celoplošné testovanie Slovákov Pri amaterizme tejto vlády máme pochybnosti, odkazujú Pellegriniovci. Politici reagujú na celoplošné testovanie Slovákov 17. októbra 2020, 14:28

Igor Matovič dnes na tlačovej konferencii oznámil, že vláda a Ozbrojené sily SR začínajú s operáciou celoplošného testovania Slovákov na koronavírus. Premiér povedal, že je ochotný upustiť od tohto nápadu, ale v tom prípade podá demisiu. Líder hnutia OĽaNO takto podmienil dvojnásobné pretestovanie približne 5 miliónov ľudí prípadným pádom vlády alebo rekonštrukciou vlády.

Celoplošné testovanie by malo prebehnúť už nasledujúci víkend, najprv v najviac zasiahnutých okresoch na Orave, prípadne aj v Bardejove. O dva týždne by sa už malo testovanie týkať kompletne celého Slovenska. 

Premiér povedal, že systém by mal fungovať podobne, ako keď ľudia chodia voliť. Malo by prebiehať aj na rovnakých miestach. Bolo by 5997 odberových miest a na každom by pôsobilo asi 7 ľudí.

Viac o celoplošnom testovaní na Slovensku si prečítaš v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia