Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2020, 20:29
Čas čítania 1:07
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová: Komunikácia Matoviča má rezervy, ľudia nechcú vidieť konflikt so Sulíkom

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka odkázala Matovičovi a Sulíkovi, že to posledné, čo potrebujú ľudia v tejto situácii vidieť, je konflikt.

„Opatreniam dôverujem, viem, že je to sprísnenie tej situácie. Je dôležité, aby sa krízový štáb rozhodoval na základe dát, o tom niet pochýb,“ skonštatovala prezidentka Zuzana Čaputová v mimoriadnej relácii TV Markíza. Na otázku o spôsobe komunikácie Igora Matoviča povedala, že v nej vníma isté rezervy, zároveň si uvedomuje, že jej spôsob komunikácie je odlišný a pre objektivitu dodáva, že práve vďaka tomuto prístupu premiéra si ho ľudia zvolili a pomohli mu vyhrať parlamentné voľby. 

Zuzana Čaputová sa vyjadrila aj k aktuálnym opatreniam. „Predpokladám a dúfam, že také rozhodnutie bolo založené na dátach,“ povedala o zatvorení reštaurácií. Podľa nej by nemalo ísť len o dáta zo Slovenska, pokojne to môžu byť aj štatistiky počtu nakazených v reštauráciách v zahraničí. Dôležité je podľa nej vedieť nové opatrenia správne odkomunikovať, zdôvodniť a nezabudnúť na kroky pomoci pre podnikateľov, ktorých sa týkajú.  

 „Konflikt ľudia vidieť nechcú a nepotrebujú, potrebujú mať pocit, že majú kompetentní situáciu pod kontrolou,“ komentovala prezidentka aktuálne napätie medzi premiérom Matovičom a Richardom Sulíkom. 

Odporúčané
Igor Matovič: Richard Sulík klame, predvádza populizmus ako Kotleba Igor Matovič: Richard Sulík klame, predvádza populizmus ako Kotleba 13. októbra 2020, 19:33

Prezidentka upozorňuje, že na Slovensku stúpa okrem počtu nakazených aj počet hospitalizovaných a počet ľudí s ťažkým priebehom ochorenia Covid-19. Rovnako je nakazených čoraz viac lekárov a samotné štatistiky naznačujú, že sme sa vydali českou cestou.  Zároveň si myslí, že na Slovensku ešte máme čas zvrátiť negatívny vývoj. 

Zuzana Čaputová v TV Markíza povedala, že sa snaží robiť všetko pre to, aby vyzývala ministrov, nech konajú aktívne. Konkrétne ide o rezort kultúry, ktorý najprv nekonal, a tak hlavu štátu oslovili zástupcovia kultúrnej obce, aby s nimi diskutovala. 

„Myslím, že sa veci pohli dopredu, takú mám informáciu od kultúrnej obce,“ konštatovala prezidentka s tým, že kontaktovala aj predsedu parlamentu Borisa Kollára, keďže do jeho hnutia patrí aj minister práce, sociálnych vecí a rodiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia