Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2020, 16:21
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku nebude povinné. Pomohlo by to konšpirátorom, tvrdí Cigániková zo SaS

NEWS
Uložiť Uložené

Aj keď poslankyňa verí, že očkovanie má zmysel, myslí tiež na možný dopad zákona, ktorý by niektorých nútil očkovať sa proti svojej vôli.

Očkovanie proti koronavírusu by nemalo byť povinné. Možnosť jeho nariadenia pri ohrození verejného zdravia by sa mala vypustiť z novely zákona, ktorú majú poslanci prerokovať na utorkovej mimoriadnej schôdzi Národnej rady SR v zrýchlenom režime. Vo Výbore NR SR pre zdravotníctvo to chce navrhnúť jeho predsedníčka Jana Bittó Cigániková zo strany Sloboda a Solidarita.


„Je na tom dohoda v koalícii, navrhnem to na výbore," povedala koaličná poslankyňa. Doplnila, že o tom informovala už aj ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Bittó Cigániková zdôvodňuje tento krok tým, že aj keď verí v zmysel očkovania, povinnosť podľa nej všetko len zhorší a podporí konšpirácie.

Odporúčané
15 odpovedí na najčastejšie tvrdenia Covid-19 skeptikov 15 odpovedí na najčastejšie tvrdenia Covid-19 skeptikov 8. októbra 2020, 15:30


Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga potvrdil, že v koalícii je dohoda na odstránení formulácie hovoriacej o očkovaní z predloženej novely. „Nepresná formulácia o povinnom očkovaní bude vypustená. Na tom budeme trvať, taká je dohoda v koalícii,“ povedal s tým, že očkovanie povinné nebude.

Aj poslankyňa Sme Rodina Petra Hajšelová potvrdila, že tento bod z hlasovania vypustia: „Dohodli sme sa, že tento bod bude vypustený a povinné očkovanie nebude schválené“. 

Parlament dnes v zrýchlenom konaní rokuje o vládnej novele zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Tá súvisí s rozšírením kompetencií Úradu verejného zdravotníctva.

Domov
Zdieľať
Diskusia