Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2020, 21:09
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

Nová éra Maserati začína. Privítaj 630-koňový superšport MC20 s V6-kou uprostred vozidla

Nová éra Maserati začína. Privítaj 630-koňový superšport MC20 s V6-kou uprostred vozidla
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.media.maserati.com/en-ww/releases/1588" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">maserati.com</a>
TECH MASERATI
Uložiť Uložené

Okrem benzínovej verzie sa ponuka časom rozšíri nielen o hybrid, ale aj čisto elektrický derivát.

Automobilka Maserati posledné roky akoby strácala dych, teda, minálne čo sa rýdzo športových modelov týka. Už nejaký ten piatok však vieme, že Taliani pracujú na úplne novom superšporte, ktorý má naštartovať novú éru Maserati. Pre koronavírus odhalenie presunuli, takže očakávané MC20 spoznávame až teraz.

Už na prvý pohľad je jasné, že úplne nový počin zapadá vzhľadovo do portfólia značky, a to napriek tomu, že s inými modelmi nezdieľa okrem loga žiadne komponenty. MC20-ka, alebo Maserati Corse 2020 má dvere otvárajúce sa dohora a veľmi moderné detaily. Navonok tak novinka vystupuje veľmi dynamicky, postráda pritom dizajnové výstrelky či rušivé prvky, ktoré by rozbíjali hladké línie. 

 

Nová éra Maserati začína. Privítaj 630-koňový superšport MC20 s V6-kou uprostred
Zdroj: www.media.maserati.com

Kokpit sa nesie vo veľmi minimalistickom a jednoduchom duchu. Všetko je orientované na vodiča, čo značí, že to najpodstatnejšie má blízko po ruke. Platí to najmä na stredovom tuneli, ktorý je potiahnutý uhlíkovými vláknami a zahŕňa len tie najdôležitejšie ovládače.

Späť
Zdieľať
Diskusia