Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2020, 7:35
Čas čítania 0:51
Martin Mičuda

Elektrická Škoda Enyaq príde aj ako štýlové SUV-kupé. Takto dobre môže vyzerať!

Elektrická Škoda Enyaq príde aj ako štýlové SUV-kupé. Takto dobre môže vyzerať!
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.auto.cz/skoda-enyaq-jako-libivejsi-suv-kupe-podivejte-se-jak-bude-vypadat-135877" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">auto.cz</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Okrem klasického elektromobilu Enyaq iV časom spoznáme aj atraktívnejší karosársky variant.

Škoda nám minulý týždeň predstavila svoju horúcu novinku, plne elektrické SUV, ktorým začína pre českú automobilku nová éra. Už pred samotným odhalením sa kopili informácie o tom, že skôr či neskôr príde Enyaq aj ako akési SUV-kupé. Potvrdzuje to nielen úvodný koncept Vision iV, ale aj pár testovacích prototypov z českých ciest. Do dnešného dňa síce žiadne oficiálne stanovisko automobilka neuviedla, je ale jasné, že "Enyaq kupé" vznikne.

Na známom českom motoristickom portáli auto.cz sa už objavila aj veľmi vydarená počítačová vizualizácia, ktorá jasne naznačuje, že tento počin môže byť úspešní. Už samotný Enyaq ako taký zaujme veľmi vydareným dizajnovým stvárnením, so štýlovo zrezanou zadnou časťou však vyznie ešte atraktívnejšie.

Elektrická Škoda Enyaq príde aj ako štýlové SUV-kupé. Takto dobre môže vyzerať!
Zdroj: www.auto.cz

O počítačový render sa postaral grafik Honza Lušovský, ktorý vychádzal zo základného vyhotovenia elektrického SUV. Okrem decentných zmien vpredu je ale podstatou zadná časť.  Zrezaná línia strechy so sebou prinesie pochopiteľne o čosi menej miesta vzadu, menší kufor a vyššie umiestnenú nakladaciu hranu (skrz iné riešenie dverí batožinového priestoru).

Odporúčané
Škoda začína novú éru. Elektrický Enyaq má svietiacu masku, revolučný kokpit a dojazd až 510 kilometrov Škoda začína novú éru. Elektrický Enyaq má svietiacu masku, revolučný kokpit a dojazd až 510 kilometrov 1. septembra 2020, 19:31

Ako sa ale hovorí, to je daň za život s frajerinou, pretože vo výsledku takýto variant ponúkne dynamickejšie línie a športovejší charakter, no a to je presne to, čo dnes letí. Kedy a do akej miery sa štýlovejší variant elektrickej Škody pretaví do reality je na teraz otázne, podľa posledných špekulácii ale dlho čakať nebudeme. 

Domov
Zdieľať
Diskusia