Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2020, 8:48
Čas čítania 0:47
Miriam Rumanková

Ruská vakcína proti Covid-19 zaznamenala imunitnú odpoveď a je bezpečná. Naznačujú to prvé pozitívne výsledky pokusov

NEWS RUSKO VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Vakcína, ktorú vyvinulu v Rusku, proti koronavírusu vytvorila v počiatočnej fáze testovania protilátky u všetkých pacientov.

Dvoch skúšok vakcíny sa  zúčastnilo 76 dobrovoľníkov, ktorí testovali zmrazenú formu vakcíny a mrazom sušenú verziu, ktorú Rusi vyvinuli pre vzdialené regióny. U všetkých testovaných účastníkov vakcína vyvolala protilátkovú odpoveď  do 21 dní a počas 42 dní nezistili žiadne závažné vedľajšie účinky, informuje The Independent

Očkovacia vakcína proti koronavírusu nesie názov Sputnik V podľa družice, ktorú vyrobil Sovietsky zväz a bola prvým umelým vesmírnym satelitom na svete vyslaným na obežnú dráhu Zeme. Ruskí vedci uznali, že treba viac testov na vyhodnotenie vakcíny. Testovať ju budú na  rôznych populáciách, vrátane starších vekových skupín a na osobách so zhoršeným zdravotným stavom. Experti tvrdia, že účinky vakcíny ešte nie sú úplne potvrdené. 

Domov
Zdieľať
Diskusia