Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. septembra 2020, 7:38
Čas čítania 9:55
Viktor Kniš

KAUZA KUCIAK ZÁZNAM: Prečo súd rozhodol, že Marián Kočner a Alena Zsuzsová sú v prípade vraždy Jána Kuciaka nevinní?

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Priamo z Pezinka sledujeme naživo záver procesu s Marianom Kočnerom, Alenou Zsuzsovou a Tomášom Szabóom, ktorí sú obžalovaní z úkladnej vraždy.

Marian Kočner a Alena Zsuzová sú nevinní v prípade vraždy Jána Kuciaka. Súd ich oslobodil spod obžaloby

• Tomáš Szabó dostal 25 rokov za všetky skutky, z ktorých je obžalovaný. Ukladá sa mu trest prepadnutia majetku, trest si odpyká vo väznici s najvyšším stupňom stráženia.

Sledovanie naživo sme ukončili, ďakujeme za pozornosť.

13:46 „Vzdávam sa odvolania,“ povedal Marian Kočner pri všetkých skutkoch, z ktorých bol obžalovaný. 

13:45 – Po prestávke ešte právni zástupcovia poškodených podali odvolania, v zákonnej lehote ich aj podrobne popíšu. 

13:25 – Čaká sa, kým Špecializovaný trestný súd odfaxuje rozhodnutie o prepustení Zsuzsovej do väznice v Leopoldove. 

13:16 – Pred Leopoldovom už čakajú kukláči, informuje Denník N. Alenu Zsuzsovú môžu zobrať do väzby za prípravu vraždy prokurátorov a Daniela Lipšica, obžalovaná je aj v prípade objednávky vraždy primátora Basternáka. Službu na Špecializovanom trestnom súde má predseda súdu Ján Hrubala.

13:12 – Predsedníčka senátu Sabová oficiálne oznámila, že súd prepúšťa Alenu Zsuzsovú z väzby v Leopoldove. Teraz sa bude čakať, či ju vezmú do väzby za prípravu vraždy primátora Hurbanova. 

13:10 – Sudkyňa Ružena Sabová na záver pripomína, že sa procesné strany môžu voči rozsudku ŠTS odvolať na Najvyšší súd. 

13:08 – Sudkyňa tvrdí, že záver senátu o nevine Kočnera a Zsuzsovej bol „jednoznačný.“

13:03 – Senát tvrdí, že aj svedkovia Marek Vagovič a Peter Bárdy pred súdom povedali, že aj Kuciakove články o talianskej mafii mali obrovský úspech. 

12:54 – „Odôvodnenie senátu pôsobí, akoby ho napísali tak, že jedno vypracoval jeden člen senátu, druhé druhý člen senátu a predsedníčka senátu akoby ich čitala za sebou. V niektorých bodoch sa totiž vracia k rovnakým dôkazom, ale ich hodnotiace závery sú opísané trochu inak,“ všimli si Aktuality.

12:50 – Vo vedľajšej budove Špecializovaného trestného súdu niekto nahlásil bombu, aktuálne ju prehľadávajú psovodi. Táto budova je vzdialená len niekoľko desiatok metrov od budovy Justičnej akadémie, kde práve prebieha záver procesu s Kočnerom. 

12:47 – Sudkyňa Ružena Sabová povedala, že nebolo dokázané, že by Alena Zsuzsová bola zodpovedná za spáchanie skutku. Len podozrenie podľa nej nestačí a musí platiť zásada prezumpcie neviny. Jediný priamy svedok Zoltán Adrusko podľa súdu nestačí na to, aby bol Zsuzsová odsúdená. Prízvukuje, že Marček ani Szabó o Alene Zsuzsovej nepovedali ani slovo, keďže s ňou podľa všetkého neprišli do žiadneho kontaktu. Svedok Andruskó ma status kajúcnika. 

12:41 – Podľa súdu nebolo dokázané ani to, že by finančné prostriedky údajne použité na zaplatenie vykonávateľov vraždy boli od Mariana Kočnera.

12:37 – „Komunikácia nie je vo vzťahu k vražde explicitná, obsahuje len metafory,“ povedala Ružena Sabová o Threeme. Aktuálne rozpráva o tom, že emotikony a šifry nemôže súd považovať za relevantné dôkazy.

12:34„Naďalej žiadame dôkladné vypátranie objednávateľov vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Nemôžeme prestať, kým objednávateľ vraždy Jána a Martiny nebude spravodlivo nájdený a potrestaný. Žiadame súd, aby preveril nové dôkazy, a čakáme na podrobné odôvodnenie tohto rozsudku,“ píše iniciatíva Za slušné Slovensko, ktorá organizovala protesty. 

12:28 – Ružena Sabová v odôvodnení spomína aj fotografie, ktoré zhotovilo sledovacie komando, ktoré platil Marian Kočner a údajne aj Norbert Bödör. Ani z týchto dôkazov podľa súdu priamo nevyplýva, že by sledovanie organizovali kvôli tomu, aby si mohol Kočner objednať vraždu. 

12:21 – Ružena Sabová povedala, že je otázne, či komunikáciu cez Threemu so Zsuzsovou v šifrách môžeme prikladať obvinenému za vinu. Kočner a Alena Zsuzsová si písali o vypadnutých zuboch alebo o snehu, pričom sa prokurátor domnieval, že dohadujú vraždu. Podľa senátu to však na odsúdenie nestačí. 

12:16 – Z telefonátu Kočner – Kuciak podľa súdu nevyplýva zámer usmrtenia novinára. V tomto kontexte spomína súd aj výpoveď Petra Tótha, ktorý hovoril o tom, že Kočner dal sledovať novinárov aj kvôli svojmu seriálu Na Pranieri, kde diskerditoval novinárov na základe informácii, ktoré zistilo Tóthove sledovacie komando.

12:11 – Sudkyňa priznáva, že bol badateľný motív Mariana Kočnera, nebol však dostačujúci na odsúdenie. Sabová nepochybuje o tom, že Kočner mohol mať z analytických schopností Jána Kuciaka strach. Ani myšlienka, ktorú povedal Kočner Tóthovi, ktorá sa týkala toho, že keby dal zlikvidovať novinára, nestačila na to, aby súd považoval tento motív za kľúčový. 

12:06 – Ružena Sabová teraz číta odôvodnenie k oslobodzujúcemu rozsudku pre Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú. Na úvod prízvukuje, že dôkazy musia byť stopercentné, v opačnom prípade je obžalovaný nevinný. Podľa Sabovej nebol jediný priamy dôkaz, ktorý by Mariana Kočnera usvedčoval z vraždy. Obžaloba postavila svoju taktiku na reťazi nepriamych dôkazov.

„Súd oslobodil Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú podľa práva o vine môže byť založený len na takom základe, že aj po vykonaní dôkazov zostanú dôvodné a rozumné pochybnosti, tak sa obžalovaný považuje za nevinného. Podľa tohto súd postupoval,“ povedala presedníčka senátu Ružena Sabová. 

11:53 – Sudkyňa Ružena Sabová ešte stále číta odôvodnenie rozsudku Tomáša Szabóa, ktorý dostal trest 25 rokov a bude sedieť vo väzení s najvyššou ostrahou. Súd pri určovaní trestu uvažoval aj posudok psychiatra, z ktorého vyplýva, že má Szabó vyšší intelekt, ľahko nadväzuje a udržuje kontakty a nie je závislý. Zároveň zobral súd do úvahy aj vek obžalovaného. Znalci skonštatovali, že u Szabóa je možná resociálizácia. Rovnako súd prihliadal aj na fakt, že Szabó predtým nebol nikdy potrestaný a jeho motív bol výhradne finančný.

11:50 –  Marian Kočner napriek oslobodzujúcemu rozsudku ostáva vo väzbe vzhľadom na to, že mu väzbu určil Najvyšší súd v kauze zmenky, kde je neprávoplatne odsúdený na 19 rokov.

 Kočnerov príbeh sa oslobodzujúcim rozsudkom za vraždu nekončí. Čo ho čaká na Najvyššom súde a v akých ďalších kauzách je namočený?

Odporúčané
Kočnerov príbeh sa oslobodzujúcim rozsudkom za vraždu nekončí. Čo ho čaká na Najvyššom súde a v akých ďalších kauzách je namočený Kočnerov príbeh sa oslobodzujúcim rozsudkom za vraždu nekončí. Čo ho čaká na Najvyššom súde a v akých ďalších kauzách je namočený 3. septembra 2020, 11:46

11:40 –  Alenu Zsuzsovú by mali bezprostredne po skončení pojednávania prepustiť, je však obžalovaná aj v prípade inej vraždy, ktorá sa týka bývalého primátora mesta Hurbanovo. Očakáva sa, že by ju mohli bezprostredne po oslobodení zadržať. Na mieste pri väznici v Leopoldove je štáb TV Markíza. 

11:37 – Šéfredaktor portálu Aktuality.sk, pre ktorý pracoval Ján Kuciak Peter Bárdy: „Som hrozne sklamaný a smutný. Súd pre nedostatok dôkazov neuznal Kočnera a Zsuzsovú vinnými z vraždy Jana a Martiny. Hoci som sklamaný, nerezignujeme! Toto nie je koniec. Ani zďaleka. Som presvedčený, že Kočner dal zavraždiť Jana Kuciaka!“

11:36 – Sabová stále číta odôvodnenie trestu Tomáša Szabóa.

11:34 – Zlatica Kušnírová trvá na tom ze za vraždou stáli Marian Kočner a Alena Zsuzsová. Okrem toho zašla ešte ďalej a myslí si, že nad Kočnerom bol ďalší objednávateľ. Dúfa, že sa dočká spravodlivosti na Najvyššom súde. 

11:32 –  „Verdikt súdu ma šokoval a potrebujem porozumieť jeho odôvodneniu. Rešpektujem ho, ale očakávam, že hľadanie spravodlivosti sa nekončí a bude pokračovať na Najvyššom súde. Myslím na rodičov Jána a Martiny a prajem im veľa síl v tejto ťažkej chvíli. Oni, aj my všetci si zaslúžime vidieť vyvodenie zodpovednosti voči tým, ktorí si vraždu ich detí objednali a sprostredkovali,“ reagovala na verdikt prezidentka Zuzana Čaputová.

11:19 – Sabová ďalej pokračuje vo vysvetľovaní, prečo dostal Tomáš Szabó za všetky skutky 25-ročný trest.

11:12 – Predsedníčka senátu pokračuje v čítaní odôvodnenia k vražde Petra Molnára, za ktorú bol odsúdený Tomáš Szabó. Popisuje dôkazy, ktoré viedli senát k tomu, aby rozhodol o vine.

11:10 Premiér Igor Matovič komentuje rozsudok Špecializovaného trestného súdu: „Vyzerá, že nateraz sa evidentní strojcovia vraždy chcú spravodlivosti vyšmyknúť z pazúrov ... verme, že spravodlivosť si ich oboch počká.“

11:01 – Sabová najprv číta odôvodnenie k trestom z nedovoleného ozbrojovania, k odôvodneniu oslobodenia Kočnera a Zsuzsovej sa dostane až na záver. 

11:00 – Rozsudok Špecializovaného trestného súdu ešte nie je právoplatný. Právni zástupcovia poškodených sa s určitosťou odvolajú na Najvyšší súd. 

10:59 – „O nevine Kočnera a Zsuzsovej rozhodli dvaja členovia senátu Ivan Matel a Rastislav Stieranka, ktorí prehlasovali predsedníčku Ruženu Sabovú,“ píše Denník N.

10:57 – Sudkyňa Ružena Sabová číta odôvodnenie oslobodzujúceho rozsudku pre Kočnera a Zsuzsovú.  

10:55 – Zlatica Kušnírová pri odchode z budovy Justičnej akadémie povedala, že je presvedčená o tom, že sú Kočner a Zsuzsová vinní. „Prosíme, teraz nás nechajte, my sa vrátime,“ dodal Jozef Kuciak.

10:53 – Predsedníčka súdu číta opis skutku, ako ho Szabó a Marček podľa prokurátury vykonali. Následne príde na rad odôvodnenie rozsudku.

10:50 – Rodinní príbuzní a rodičia zavraždených Jána a Martiny okamžite po vyhlásení rozsudku opustili pojednávaciu miestnosť. 

10:47 – Marian Kočner a Alena Zsuzová sú nevinní v prípade vraždy Jána Kuciaka. Súd ich oslobodil spod obžaloby.

10:45 – Schyľuje sa ku konštatovaniu, čo s Kočnerom a Zsuzsovou v prípade vraždy Jána Kuciaka.

10:40 – Tomáš Szabó dostal 25 rokov za všetky skutky, z ktorých je obžalovaný. Ukladá sa mu trest prepadnutia majetku, trest si odpyká vo väznici s najvyšším stupňom stráženia. 

10:40 – Senát stále nevyhlásil rozsudok pre Kočnera a Zsuzsovú v prípade vraždy Jána Kuciaka. 

10:38 – Marian Kočner dostane za nedovolené ozbrojovanie peňažný trest vo výške 5-tisíc eur. 

10:31 – Ružena Sabová stále popisuje, ako Marček a Szabó vykonali vraždu. Čaká sa na rozsudok pre Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú.

10:27 – Tomáš Szabó je vinný z účasti na vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Predsedníčka senátu teraz číta, ako vraždu s Miroslavom Marčekom vo Veľkej Mači vykonali.

10:20 – Sudkyňa Sabová stále číta rozsudok Tomášovi Szabóovi a popisuje, ako vykonali vraždu podnikateľa Molnára. 

10:18 – Stále čakáme na rozsudok v prípade úkladnej vraždy Jána Kuciaka. Senát sa zatiaľ k tomuto skutku nedostal. 

10:16 – Tomáša Szabóa odsúdil senát ŠTS aj za vraždu podnikateľa Molnára v Kolárove, na ktorej sa podieľali s Miroslavom Marčekom. Sudkyňa práve opisuje, ako skutok vykonali. 

10:13Marian Kočner a Tomáš Szabó sú vinní, oznámila Ružena Sabová. Osúdili ich za nedovolené ozbrojovanie. 

10:10 – Sudkyňa Ružena Sabová vyhlasuje rozsudok v mene Slovenskej republiky. Dokazovať sa ďalej nebude.

10:07 – Sudkyňa Ružena Sabová oznámila, že zrušenie augustového termínu bolo z dôvodu, že senát nestihol ukončiť poradu. 

10:01 – Predsedníčka Sabová momentálne vykonáva prezenciu, kontroluje, kto je prítomný a kto nie. Konštatuje neprítomnosť Szabóa a Zsuzsovej a zrušenie náhradnej obhajkyne Mariana Kočnera Natálie Trubanovej, ktorá je dcérou Michala Trubana – bývalého predsedu ŠTS.

9:55 – V pojednávacej miestnosti už sú prítomné aj rodiny Kuciakovcov a Kušnírovcov, eskorta priviedla aj Mariana Kočnera. O pár minút sa dozvieme, či sa dozvieme rozsudok, alebo sa bude pokračovať v dokazovaní.

9:44 – Novinárov už pustili do pojednávacej miestnosti, čaká eskortu Mariana Kočnera. Tomáš Szabó ani Alena Zsuzsová sa dnes nezúčastnia. 

KAUZA KUCIAK NAŽIVO: Rozsudok pre Kočnera a spol. v prípade vraždy dnes nemusia vyhlásiť
Zdroj: Viktor Kniš/REFRESHER

9:36 – Hovorkyňa ŠTS informovala novinárov, že v prípade vyhlásenia rozsudku môžu vysielať živé audio aj z odôvodnenia rozsudku. Je preto väčšia pravdepodobnosť, že sa dnes rozsudku naozaj dočkáme.

9:25 – Novinárov pustia do pojednávacej miestnosti približne o 20 minút.

9:16 – Šéfredaktor portálu Aktuality.sk, ktorý bol zároveň šéfom Jána Kuciaka, dnes rozsudok neočakáva. Predpokladá, že súd nariadi nové dokazovanie. „Bude to veľmi krátke. Bude to otázka minút, keď povedia, že sa to odročuje. A pôjdeme do práce,“ povedal v podcaste Ráno Nahlas.

9:13 – V prípade vraždy už sú právoplatne odsúdení sprostredkovateľ Zoltán Andruskó, ktorý dostal 15 rokov a „strelec,“ resp. priamy vykonávateľ vraždy Miroslav Marček. Ten dostal 23 rokov. Andruskóova svedecká výpoveď zohráva dôležitú úlohu aj v tomto procese, bol to práve on, kto ukázal prstom na Alenu Zsuzovú a Mariana Kočnera. Obhajoba dôveryhodnosť jeho výpovedí dlhodobo spochybňuje. 

9:09 – Ak by senát ŠTS dnes rozhodol, že vráti prípad do fázy dokazovania, pravdepodobne dnes nebude trvať súd veľmi dlho. Predpokladá sa, že procesné strany navrhnú, aké dôkazy ešte chcú do dokazovania zahrnúť a senát odročí pojednávanie minimálne o 3 dni. 

9:04Kto je Ružena Sabová – predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu, ktorý rozhoduje v prípade vraždy?

Má povesť precíznej sudkyne, ktorá ako prvá poslala do väzenia aj vysokopostavených politikov za korupciu. V rámci kauzy nástenkového tendra vyniesla rozsudok pre exministrov SNS. Marián Janušek dostal 11 rokov a Igor Štefanov 9 rokov za to, že dopredu vybrali víťaza verejnej súťaže za približne 100 miliónov eur, ktorý bol blízky Jánovi Slotovi (vtedajšiemu predsedovi SNS). V rovnakom senáte sedel so Sabovou aj Ivan Matel – člen senátu v prípade vraždy Kuciaka. 

Ešte pred ministrami Ružena Sabová poslala za mreže Piťovcov vrátane samotného Juraja Ondrejčáka alias Piťa. Za založenie a zosnovanie zločineckej skupiny, nedovolené ozbrojovanie a poškodzovanie cudzej veci dostal trest 18 rokov basy a tiež trest prepadnutia majetku. Aj v tomto prípade bol členom senátu Ivan Matel. 

Odporúčané
Ak sa N. Bödör vo väzbe zlomí, Fico môže mať veľký problém, pozná jeho najslabšie miesto. Tieto prepojenia to naznačujú Ak sa N. Bödör vo väzbe zlomí, Fico môže mať veľký problém, pozná jeho najslabšie miesto. Tieto prepojenia to naznačujú 24. augusta 2020, 17:06

8:56 – Nový predseda Špecializovaného trestného súdu Ján Hrubala sa chce hodinu po skončení pojednávania stretnúť s novinármi v prípade, že senát vyhlási rozsudok. Hrubala je známy svojou otvorenosťou a transparentnosťou. 

8:46 –  Právny zástupca Aleny Zsuzsovej Štefan Neszméry pre TV Markíza povedal, že neexistuje jediný dôkaz, ktorý by dokázal vinu jeho klienkty. Podľa neho je Zoltán Andruskó nedôveryhodný svedok, ktorého slová nie sú podložené žiadnymi správami z telefónov. 

8:41 – V miestnosti pre novinárov je už viac ako 40 zástupcov médií zo Slovenska, Česka ale aj ďalších európskych krajín. Pojednávanie začne až o 10:00, najprv pustia do pojednávacej miestnosti procesné strany, potom novinárov. 

KAUZA KUCIAK NAŽIVO: Rozsudok pre Kočnera a spol. v prípade vraždy dnes nemusia vyhlásiť
Zdroj: Viktor Kniš/REFRESHER

8:24 – V Pezinku momentálne prší, novinári napriek tomu stoja vonku, televízie vysielajú naživo a pripravujú reportáže. Reportáž Refresheru nájdu diváci vo večerných Freshnews o 18:00 na našom YouTube.

8:11  – Prečo senát presunul vyhlásenie rozsudku? Či už sa senát nevedel dohodnúť na vine alebo nevine, alebo výške trestu v prípade jedného alebo viacerých obžalovaných, v princípe platí, že mal na to plné právo. 

Ide o pomerne neštandardnú situáciu, ku ktorej v praxi bežne nedochádza, ale v zásade ju trestný poriadok pripúšťa. Keďže nepoznáme presné dôvody takéhoto rozhodnutia, môžeme ho len rešpektovať,“komentoval odročenie pojednávania prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Juraj Novocký. Právni zástupcovia obhajoby a poškodených uviedli, že je v poriadku, ak senát potrebuje viac času. Daniel Lipšic, Roman Kvasnica ani Marek Para nebudú tento postup namietať. 

7:55 – Zlatica Kušnírová si myslí, že Marian Kočner nie je jediný, kto mohol mať dôvod na objednávku vraždy novinára, povedala to v Teleráne televízie Markíza. „Stále verím, že rozsudok bude spravodlivý. Stále tomu chcem veriť,“ povedal Jozef Kuciak. 

7:51 Kto sú členovia senátu, ktorí rozhodujú v prípade vraždy Kuciaka? Sabová odpratala do väzenia ministrov aj mafiánov, Ivanovi Matelovi nalomila povesť kauza so služobným autom a Rastislav Stieranka poriadne zatočil s Harabinom. Prečítaj si celý článok o členoch senátu.

Odporúčané
Aktualizované: Tento senát rozhodol o nevine Kočnera a Zsuzsovej v prípade vraždy Kuciaka. Kto sú jeho členovia? Aktualizované: Tento senát rozhodol o nevine Kočnera a Zsuzsovej v prípade vraždy Kuciaka. Kto sú jeho členovia? 2. septembra 2020, 15:00

7:45 – Ani dnes sa nemusíme dozvedieť rozsudok, aj keď sa to predpokladá. Ak by to senát uznal za vhodné, mohol by uznesením vrátiť proces do fázy dokazovania. V prípade, že zo záverečných rečí procesných strán vyplynú závažné zistenia, ktoré stoja za preverenie, by pokračovalo hlavné pojednávanie vykonávaním ďalších dôkazov alebo predvolaním svedkov. 

7:35 – V rámci živého vstupu v Teleráne vystúpil aj šéfredaktor portálu Aktuality.sk, pre ktorý Ján Kuciak pracoval. „Myslím si, že vraždy by nemali byť to, čo mení krajinu. Ale som presvedčený, že táto vražda znamenala pre mnoho ľudí obrodu. Neboli ticho a začali žiadať spravodlivosť a zmeny,“ povedal pre Teleráno Bárdy. 

7:30 – Výnimočne začne súd až o 10:00, novinárov pustia do pojednávacej miestnosti približne o 15 minút skôr.

7:20 – Od skorých ranných hodín sú v areáli Špecializovaného súdu aj novinári, televízie vysielajú z prenosových vozov. Očakáva sa prítomnosť približne 70 novinárov vrátane zahraničných. Proces prebieha za prísnych bezpečnostných a protiepidemických opatrení, novinári musia mať rúška, budú sedieť v rozostupoch a podpisujú vyhlásenie o tom, že sa nevrátili z „červených“ krajín a nemajú žiadne príznaky koronavírusu. 

7:15 – Mariana Kočnera priviezli do budovy Justičnej akadémie v Pezinku už pred siedmou ráno. Alena Zsuzsová a Tomáš Szabó nebudú prítomní.

KAUZA KUCIAK NAŽIVO: Rozsudok pre Kočnera a spol. v prípade vraždy dnes nemusia vyhlásiť
Zdroj: Viktor Kniš/REFRESHER
Odporúčané
Aktualizované: Tento senát rozhodol o nevine Kočnera a Zsuzsovej v prípade vraždy Kuciaka. Kto sú jeho členovia? Aktualizované: Tento senát rozhodol o nevine Kočnera a Zsuzsovej v prípade vraždy Kuciaka. Kto sú jeho členovia? 2. septembra 2020, 15:00

Aj dnes sledujeme naživo proces s Marianom Kočnerom, Tomášom Szabóom a Alenou Zsuzsovou, ktorí sú obžalovaní z objednávky vraždy Jána Kuciaka. 

Vynesenie rozsudku posunul senát v zložení predsedníčka Ružena Sabová a členovia Ivan Matel a Rastislav Stieranka o mesiac oproti pôvodému augustovému termínu. 

„Predsedníčka senátu JUDr. Sabová zrušila termín zajtrajšieho hlavného pojednávania z dôvodu nutnosti pokračovania v porade senátu o pripravovanom rozsudku. Termín nového hlavného pojednávania je určený na deň 3. septembra 2020,“ napísala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu asi len 18 hodín predtým, ako sme sa mali dozvedieť rozsudok v najsledovanejšom súdnom procese samostatného Slovenska. 

Dianie monitorujeme priamo zo Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Aj keď senát avizoval vynesenie rozsudku, vzhľadom na okolnosti z posledných týždňov nie je vylúčené, že by sme sa dnes nemuseli rozsudok dozvedieť. 

Senát Ruženy Sabovej stojí od pondelka 31. augusta pred ďalšou ťažkou úlohou. Prokuratúra totiž navrhla ďalší dôkaz. Podľa Denníka N sa má týkať telefónu Aleny Zsuzsovej. „Potvrdzujem, že na Špecializovaný trestný súd bol dnes podaný návrh zo strany prokurátora na doplnenie dokazovania v rozsahu 65 strán. Nariadený termín hlavného pojednávania na deň 3 .septembra ostáva v platnosti,“ odkázala predsedníčka senátu Sabová Denníku N.

Domov
Zdieľať
Diskusia