Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2020, 20:11
Čas čítania 1:34
Viktor Kniš

VIP lístky na TopFest ako úplatok? Elitnú vyšetrovateľku NAKA prešetruje inšpekcia kvôli Kočnerovým správam

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Bibiána Mašánová pracuje ako vyšetrovateľka na závažných ekonomických trestných prípadoch, v rámci ktorých obvinila aj Mariana Kočnera. Jej meno sa však v komunikácii obžalovaného podnikateľa skloňuje viackrát.

Kočnerova Threema nevykreslila v obzvlášť negatívnom svetle len politikov, sudcov a podnikateľov, ale aj vedenie polície. Podľa najnovších zistení Aktualít sa podozrenia týkajú aj elitnej vyšetrovateľky Národnej kriminálnej agentúry Bibiány Mašánovej, ktorá na NAKA vyšetruje ekonomické trestné veci a niektoré z nich sa týkajú aj podnikateľa Mariana Kočnera obžalovaného z vraždy. 

Preveruje ju inšpekcia

Mašánovú už preveruje aj policajná inšpekcia, keďže sa meno vyšetrovateľky sprostredkovane cez komunikáciu iných ľudí objavuje v správach cez WhatsApp z Kočnerovho telefónu. Aj túto komunikáciu spoločne so správami cez Threemu polícia zaistila, keď bývalý príslušník SIS odovzdal vyšetrovateľom Kočnerov „Bentley“ iPhone.

Problémom možného ovplyvňovania vyšetrovateľky Marianom K. sa úrad inšpekčnej služby zaoberá. Príslušníci preverujú všetky im dostupné materiály, z ktorých by mohla vyplynúť protiprávna činnosť príslušníkov polície,“ informovala Aktuality Petra Friese z komunikačného odboru rezortu vnútra. 

Odporúčané
Luxusné megasídlo pri Nitre malo byť zrejme pre Bödöra. Ten však skončil vo väzbe a vila je zrazu na predaj Luxusné megasídlo pri Nitre malo byť zrejme pre Bödöra. Ten však skončil vo väzbe a vila je zrazu na predaj 14. augusta 2020, 15:41

VIP lístky za stovku

O vyšetrovateľke sa s Marianom Kočnerom aktívne baví piešťanský podnikateľ Ladislav Kondrc. Zo správ vyplýva, že Kondrc dohadoval aj stretnutie všetkých troch v roku 2017, Mašánová poprela, že by k nemu niekedy došlo.

Údajne mala podľa správ dostať „2 veci.“ Podnikateľ Ladislav Kondrc písal, že vraj už dostala VIP lístky na TopFest. Tie stoja podľa aktuálneho cenníka 120 eur, pred tromi rokmi boli pravdepodobne lacnejšie. „Ahoj Maroško, ok, poriešil som im VIPky na Topfest, odkaz vybavím a podám Ti správu,“ písal Kondrc Kočnerovi.

Bibiána Mašánová poprela, že by jej niekto dal lístky zdarma, potvrdila, že vo VIP zóne bola s kamarátkou, lístky jej vraj „poskytla bývalá kolegyňa.“ 

Aktuality upozorňujú, že Ladislav Kondrc mal byť skutočne blízkym priateľom Mašánovej. Tá to v konečnom dôsledku aj potvrdila, dodala však, že sa o práci nikdy nebavili. „Ja som vôbec netušila, že sa pozná s Ruskom alebo s Kočnerom,“ hovorí vyšetrovateľka. Kondrc sa pozná aj s Pavlom Ruskom, obžalovaný exriaditeľ Markízy podľa Nového času býval v Kondrcovom byte vo Five Star Residence.

Odporúčané
5 vecí, ktoré by si mal vedieť o kauze zmenky: Ako vraj chceli Marian Kočner a Pavol Rusko z Markízy vytiahnuť 69 miliónov eur 5 vecí, ktoré by si mal vedieť o kauze zmenky: Ako vraj chceli Marian Kočner a Pavol Rusko z Markízy vytiahnuť 69 miliónov eur 9. septembra 2019, 8:22

Mimoriadna situácia

Najväčším výkričníkom je správa Ladislava Kondrca Marianovi Kočnerovi z 26. februára 2018, teda z dňa, kedy našli telá Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

„Ahoj Lacko, prosím Ta, súrne potrebujem číslo na Mariána. Nie som v kancli, a aby mi nešli do mojich veci, lebo ho potrebuju kontaktovať kvôli dnešnej mimoriadnej akcii. Ďakujem.“  – Túto správu poslal Kondrc, nasvedčuje však, že ju preposlal od niekoho iného. Aktuality si myslia, že to mohla byť práve Mašánová ako blízka kamarátka piešťanského podnikateľa. 

Marian Kočner skutočne vedel vopred, že na NAKA pôjde vypovedať, svojej volavke Alene Zsuzsovej rovnako obžalovanej z vraždy sa chválil, ako „čapice poobdivovali jeho Bentley“ a vyšetrovateľ sa mu opakovane ospravedlňoval, že ho musí vypočuť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia