Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2020, 19:24
Čas čítania 1:02
Adam Novosad

V Indii havarovalo lietadlo so 191 cestujúcimi a rozlomilo sa na dve časti. Z dráhy skĺzlo do údolia

NEWS INDIA LIETADLO
Uložiť Uložené

Lietadlo viezlo domov repatriantov z Dubaja.

Z Indie dnes podvečer hlásia smutné správy. Na pristávacej dráhe letiska v meste Kalikat havarovalo lietadlo spoločnosti Air India Express, ktoré kvôli zlým poveternostným podmienkam a silnému dažďu nezvládlo pristáť, skĺzlo z dráhy a po páde do údolia skončilo rozlomené na dve časti, informuje BBC.

Úvodné správy z miesta nehody hlásili množstvo zranených, ale z lietadla, na ktorého palube letelo 191 pasažierov, mala našťastie väčšina cestujúcich nehodu prežiť.  

Stroj letel do mesta Kalikat z Dubaja v Spojených arabských emirátoch a predtým nehlásil žiadne technické problémy, a tak zatiaľ vyšetrovatelia pracujú prevažne s verziou, že nehodu malo zapríčiniť počasie a zlá viditeľnosť.

Z miesta nehody začali záchranári odvážať množstvo zranených, pričom v tejto chvíli hlásia dvoch mŕtvych. O život mal prísť aj samotný pilot lietadla. V nemocniciach by sa zatiaľ malo nachádzať viac ako 35 cestujúcich, ktorým tvrdé pristátie a náraz Boeingu 737 spôsobil ľahké, ale aj vážnejšie zranenia.

Odporúčané
Astrofyzici upozorňujú: Hrozí, že Zem v roku 2036 zasiahne asteroid Astrofyzici upozorňujú: Hrozí, že Zem v roku 2036 zasiahne asteroid 7. augusta 2020, 17:21

Stroj pritom z Dubaja viezol naspäť domov repatriantov, ktorí v Spojených arabských emirátoch zostali uväznení po začiatku pandémie koronavírusu. Lietadlo v tomto prípade prevádzkovala indická vláda.

Domov
Zdieľať
Diskusia