Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2020, 16:49
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Slovák sa vydával za lekára, právnika a sudkyňu, podvodom zarobil tisíce eur. Hrozí mu 10 rokov vo väzení

NEWS TRNAVA
Uložiť Uložené

Trnavská polícia musela riešiť bizarný prípad podvodníka, ktorý predstieral, že je sudkyňa a následne, že je jej právny asistent.

Polícia Trnavského kraja informuje na Facebooku o bizarnom prípade, ktorý je aktuálne vo fáze vyšetrovania. 27-ročnému mužovi už vzniesli obvinenie za pokračovací zločin podvodu, pretože sa v minulosti vydával za lekára a aktuálne sa tváril, že je právnik a sudkyňa.


„Pod fiktívnou identitou sudkyne vystupoval na sociálnych sieťach na webe a presvedčil najmenej 14 osôb z celého Slovenska, že im pomôže najmä pri riešení tzv. osobných bankrotov a ďalších právnych záležitostí,“ špecifikuje polícia. 

Najprv využil, že si podvedení Slováci nevedeli overiť totožnosť „sudkyne“ online, naživo sa už tváril ako  asistent vymyslenej sudkyne, resp. právnik. S poškodenými osobami komunikoval na stretnutiach v baroch, obchodných centrách aj na parkoviskách presvedčivo a dôveryhodne predstieral svoju rolu. „Za vybavenie prisľúbených právnych záležitostí od nich inkasoval odmeny podľa finančných možností konkrétneho klienta, od 100 eur do 1200 eur. Od poškodených takto postupne vylákal viac ako 5800 eur,“ dodáva polícia na sociálnej sieti. 

Odporúčané
Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy 6. augusta 2020, 10:45

Vyšetrovateľ už zistil, že 27-ročný Dávid nebol nikdy právnikom, nemá na to ani vysokoškolské vzdelanie. „Trestný zákon stanovuje za zločin podvodu trest odňatia slobody vo výmere 3 až 10 rokov,“ dodáva polícia s tým, že sa už v minulosti dopustil podvodu, keď sa tváril, že je lekár. 


Polícia upozorňuje občanov, že jediným subjektom oprávneným podať na súd návrh na osobný bankrot je Centrum právnej pomoci, ktoré je štátnou rozpočtovou organizáciou Ministerstva spravodlivosti SR, pričom konzultáciu k osobnému bankrotu Centrum poskytuje bezplatne.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia