Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2020, 12:40
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Zákaz TikToku v USA je skoro realitou, senát hlasoval za jeho zákaz v telefónoch vládnych zamestnancov

NEWS DONALD TRUMP TIKTOK
Uložiť Uložené

Návrh ešte musí potvrdiť Snemovňa reprezentantov, kde majú prevahu demokrati.

Americký prezident Donald Trump na začiatku týždňa avizoval, že ak čínska spoločnosť ByteDance neposunie riadenie činnosti aplikácie TikTok Američanom, zakáže jej používanie na celom území USA. Číňanom dal Trump na splnenie tohto ultimáta do 15. septembra, následne bude konať. 

Biely dom má podozrenie, že aplikácia fungujúca ako sociálna sieť najmä pre mladých môže narúšať bezpečnosť, pretože zbiera osobné údaje používateľov a ďalej ich posúva čínskym úradom v prípade, že o ne požiadajú. 

V tejto súvislosti už aj Senát Spojených štátov odhlasoval zákaz sťahovania aplikácie TikTok do telefónov vládnych zamestnancov. Dôležité je, že tento návrh zákona musí potvrdiť aj Snemovňa reprezentantov, kde majú prevahu demokrati, informuje Washington Times.

„TikTok je obrovské bezpečnostné riziko a vo vládnych zariadeniach nemá miesto,“ povedal republikánsky senátor Josh Hawley, ktorý dlhodobo vedie kampaň proti TikToku.

Odporúčané
Skončí TikTok v USA? Trump ho má v pláne zakázať už dnes, aplikáciu považuje za riziko národnej bezpečnosti Skončí TikTok v USA? Trump ho má v pláne zakázať už dnes, aplikáciu považuje za riziko národnej bezpečnosti 1. augusta 2020, 11:16
Domov
Zdieľať
Diskusia