Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2020, 9:16
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Poliak písal, že homosexuáli si zaslúžia smrť, tak ho IKEA vyhodila. Teraz ju za to žaluje poľská vláda

NEWS IKEA POĽSKO
Uložiť Uložené

Spoločnosť IKEA vraj týmto krokom uprela zamestnancovi náboženské práva.

Švédska spoločnosť IKEA aktuálne čelí v Poľsku čelí súdnemu sporu. Šéfa personálneho oddelenia obvinila prokuratúra za vyhodenie jedného zo svojich zamestnancov, informuje Pink News.

IKEA minulý rok pristúpila k ráznemu kroku, keď jej zamestnanec Tomasz K. vo vnútornom diskusnom systéme spoločnosti napísal niekoľko poburujúcich príspevkov na adresu LGBTQ+ komunity.

Tomasz v nich označil akceptáciu homosexuálov za škandalóznu a v príspevku spomenul niekoľko veršov z Biblie, ktoré poukazovali na to, že ľudia z LGBTQ+ komunity by si za svoju sexuálnu orientáciu zaslúžili smrť. Na základe sťažností viacerých zamestnancov potom personálne oddelenie vyvodilo dôsledky a Tomasza vyhodilo.

Poliak písal, že si homosexuáli zaslúžia smrť, tak ho IKEA vyhodila. Teraz ju za to žaluje poľská vláda
Zdroj: Flickr

Ten sa však v reakcii na tento krok začal verejne sťažovať. Prípad sa dostal do rúk poľského ministra spravodlivosti, ktorý štátnych prokurátorov vyzval, aby situáciu prešetrili.

Hovorca prokuratúry vo Varšave Marcin Sadus teraz oznámil, že šéf personálneho oddelenia IKEA v Poľsku bol obvinený z toho, že vyhodením Tomasza K. mu odoprel náboženské práva a diskriminoval ho.

Odporúčané
V Česku za piatok pribudlo až 281 nakazených koronavírusom. Naši susedia prekonávajú vlastné rekordy V Česku za piatok pribudlo až 281 nakazených koronavírusom. Naši susedia prekonávajú vlastné rekordy 25. júla 2020, 8:32

Hovorca prokuratúry skonštatoval, že Tomasz K. vraj iba vyjadril svoje „názory“ na homosexuálov, pri čom využil aj referencie na biblické udalosti a katolícke hodnoty.

IKEA bola podľa prokuratúry povinná rešpektovať „slobodu vyjadrovania, svedomia aj vierovyznania“. Spoločnosť však stojí za svojím šéfom personálneho oddelenia a je pripravená poskytnúť mu plnú podporu aj na súde.

Domov
Zdieľať
Diskusia