Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2020, 8:32
Čas čítania 0:35
Adam Novosad

V Česku za piatok pribudlo až 281 nakazených koronavírusom. Naši susedia prekonávajú vlastné rekordy

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Našich susedov zrejme čaká aj komplikovanejšie cestovanie po Európe.

Šírenie koronavírusu u našich českých susedov sa nespomaľuje, ba skôr naopak. Krajina za piatok hlási až 281 nových prípadov ochorenia Covid-19. Laboratória otestovali za 24 hodín celkovo 5 557 vzoriek, informuje tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Ide tak o najvyšší prírastok od konca júna. 

Situácia sa nezlepšuje ani v krátkodobom horizonte, pretože po začiatku dovolenkovej sezóny, kedy v krajine pribúdalo denne viac ako 100 prípadov, najmä z oblasti Karvinska, už denné prírastky pravidelne prekračujú hranicu dvoch stoviek.

V Česku za piatok pribudlo až 281 nových nakazených koronavírusom. Naši susedia prekonávajú vlastné rekordy
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Momentálne denný prírastok v Česku presiahol hranicu dvoch stoviek už štvrtý deň po sebe. Viacero európskych krajín začína zvažovať, že našich susedov budú musieť dočasne zaradiť na zoznam rizikových krajín, a tak by sa letné cestovanie mohlo Čechom skomplikovať. Do karantény už musia opätovne ísť po vstupe do Estónska aj Lotyšska.

Odporúčané
Covid-19 k nám teraz najviac prúdi z týchto krajín. Od začiatku dovoleniek sa nám nakazilo už 397 ľudí Covid-19 k nám teraz najviac prúdi z týchto krajín. Od začiatku dovoleniek sa nám nakazilo už 397 ľudí 24. júla 2020, 18:07

V súčasnosti dokonca evidujú rekordný počet 5 154 aktuálne nakazených koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie. Za uplynulý piatok zomreli na koronavírus ďalší traja pacienti a celkový počet mŕtvych sa tak v Česku vyšplhal na 368.

Domov
Zdieľať
Diskusia