Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2020, 12:05
Čas čítania 0:43
Tina Hamarova

Do Chorvátska už nebudú jazdiť len vlaky. Z Bratislavy sa bude lietať priamo do Splitu

NEWS DOVOLENKA
Uložiť Uložené

Linka bude premávať dvakrát týždenne.

Do Chorvátska už nebudeme musieť cestovať len autom či vlakom, čo vždy trvá niekoľko hodín. Bratislavské letisko M. R. Štefánika pridáva od budúcej nedele 19. júla 2020 novú pravidelnú linku do mesta Split. Stojí za ňou slovenská letecká spoločnosť AirExplore.

„Lietať zo Slovenska do chorvátskeho Splitu a späť sa bude v stredu a v nedeľu, čo je ideálne na predĺžený víkend pre Slovákov pri „slovenskom mori“, na týždňovú dovolenku či 11-dňový pobyt,“ informuje letisko na svojom Facebooku.  

Letenky by ťa mali vyjsť od 69 eur za jednosmernú cestu aj s batožinou. Výrazne rýchlejšia cesta lietadlom ťa však výjde približne dvakrát toľko ako vlakom. ten prevádzkuje spoločnosť Regiojet na trase Praha - Rjeka a cena vychádza na približne 30 eur za jednu cestu. 

AirExplore bude medzi Slovenskom a Chorvátskom lietať počas celého leta, teda pri priaznivej konštalácii hviezd nad hlavami odborníkov z pandemického konzília, snáď aspoň do septembra. 

Odporúčané
V utorok odišiel prvý vlak do Chorvátska, niektorí si zbalili viac rúšok ako ponožiek V utorok odišiel prvý vlak do Chorvátska, niektorí si zbalili viac rúšok ako ponožiek 1. júla 2020, 10:51

Split je vstupnou bránou na populárnu Makarsku riviéru. Môžeš z neho vyraziť do letovísk ako  Makarska, Baška Voda, Omiš, Tučepi, Šibenik či Dubrovník, prípadne sa preplaviť na známe ostrovy Brač či Hvar.

Lety priamo z Bratislavy do Chorvátska naposledy prevádzkoval v roku 2012 dopravca Danube Wings v roku 2012.

Domov
Zdieľať
Diskusia