Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. júla 2020, 15:42
Čas čítania 1:34
Viktor Kniš

Norbert Bödör sedí v najprísnejšej väzbe, kontakty Bonulu mu nepomôžu

NEWS NORBERT BÖDÖR
Uložiť Uložené

Nie je pre vylúčené, že Najvyšší súd poslal Bödöra mladšieho cielene do väznice v Žiline, kde Bonul nepôsobí a s najväčšou pravdepodobnosťou nemá ani žiadne konexie.

Spoločnosť zabezpečujúca ochranu viacerých štátnych budov Bonul, ktorá patrí otcovi Norberta Bödöra aktuálne obvineného z legalizácie príjmov z trestnej činnosti, pôsobí aj v slovenských väzniciach. Ak by Bödör skončil v Ilave, Dubnici nad Váhom, Bratislave, alebo aj v Banskej Bystrici, mohol by technicky využiť kontakty rodinnej firmy, upozorňuje denník SME

Nie je preto vylúčené, že Najvyšší súd poslal Bödöra mladšieho cielene do väznice v Žiline, kde Bonul nepôsobí a s najväčšou pravdepodobnosťou nemá ani žiadne konexie. 

Bonul v Ilave zodpovedá napríklad za zabezpečovací, komunikačný a kamerový systém, v Želiezovciach dodával kamery a keďže má firma aj bezpečnostnú previerku, pracovala s utajenými informáciami, ktoré by mohli obvinenému Bödörovi pomôcť. 

Odporúčané
Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör? Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör? 6. júla 2020, 17:55

Samotný Norbert Bödör síce v spoločnosti ako konateľ alebo spoločník nefiguruje, podľa novinárov z denníka SME z Threemy vyplýva, že mohol minimálne časť firmy riadiť.

Keď Najvyšší súd rozhodol vo štvrtok, že pošle nitrianskeho podnikateľa do väzby, nariadil mu tú najprísnejšiu – kolúznu a preventívnu, keďže predpokladá, že by mohol na slobode ovplyvňovať svedkov či pokračovať v trestnej činnosti. Prísne pravidlá napríklad dovoľujú obvinenému len dva súkromné telefonáty týždenne, výrazne obmedzujú aj právo na súkromie pri rozhovoroch s advokátom. Norberta Bödöra každý deň čaká budíček o 5:45 a večierka o 21:45. 

Najvyšší súd rozhodol inak, ako sudca Špecializovaného trestného súdu Truban

Bödör mladší je z obvinený v  kauze Dobytkár. Tá sa týka prerozdeľovania dotácií Pôdohospodárskej platobnej agentúry za provízie, ktoré mohli podľa zistení vyšetrovateľov prekročiť výšku 10 miliónov eur. 

Najvyšší súd sa pri rozhodovaní o väzbe oprel o výpovede dvoch iných zadržaných v kauze Dobytkár, ktorých sudca Truban nazval kajúcnikmi a ich slová do úvahy nezobral.. „Títo dvaja obvinení rozkryli a objasnili taký monštrózny prípad korupcie na Slovensku, ktorý v dejinách našej samostatnosti nemá obdoby,“ povedal predseda senátu Martin Bargela. „Bol to megastroj korupcie a prania špinavých peňazí. Niečo neuveriteľné a neskutočné.“

Norbert Bödör sedí v najprísnejšej väzbe, kontakty Bonulu mu nepomôžu
Zdroj: TASR - Martin Baumann

Čo tvrdil Norbert Bödör?

Norbert Bödör pred súdom povedal, že nerozumie, prečo je s celou vecou spájaný. Predaj firmy Bokran za 16 miliónov eur Petrovi Kubovi podľa oligarchu z Nitry preverovala Národná jednotka finančnej polície. Kuba túto firmu následne predal za 1000 eur.

Odporúčané
Prečo skončil Norbert Bödör opäť v putách? Je to hanba pre Slovensko, reaguje na zadržanie oligarchu Saková z Hlasu-SD Prečo skončil Norbert Bödör opäť v putách? Je to hanba pre Slovensko, reaguje na zadržanie oligarchu Saková z Hlasu-SD 14. januára 2022, 13:30

V tom čase stál na čele polície Tibor Gašpar, ktorý je príbuzným Bödörovcov a z Threemy vyplýva, že Norbert Bödör dokázal pre Mariana Kočnera zohnať lustrácie novinárov vďaka ľuďom na vysokých pozíciách v polícii. 

Spravodajskú jednotku finančnej polície v tom čase riadil Pavol Vorobjov, ktorý je aktuálne vo väzbe v súvislosti s kauzou lustrovania novinárov. Vorobjova obvinili zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a neoprávneného nakladania s osobnými údajmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia