Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2020, 9:21
Čas čítania 1:30
Viktor Kniš

Kúpil za 16 miliónov eur, predal za 1000 eur. Ako Norbert Bödör a spol. legalizovali peniaze a kto ich natrel?

NEWS NORBERT BÖDÖR
Uložiť Uložené

Buď na plnej čiare zlyhali banky, alebo polícia. Zdroje blízke vyšetrovaniu pre Denník N popísali, akým spôsobom boli legalizované peniaze v kauze Dobytkár.

Podľa zistení Denníka N od zdrojov blízkych vyšetrovaniu si hlavní aktéri v kauze Dobykár, ktorá sa týkala prerozdeľovania nenávratných dotácií Pôdohospodárskej platobnej agentúry za províziu, nerobili ťažkú hlavu s legalizáciou úplatkov. 

Banky alebo finančná polícia? 

Peniaze mali v hotovosti  vkladať na svoje osobné účty v bankách a následne ich prerozdeľovať adresátom úplatkov. 

Z návrhov prokuratúry na vzatie do väzby podľa Denníka N vyplýva, že Norbert Bödör (stíhaný na slobode, čaká na rozhodnutie Najvyššieho súdu o väzbe) a Peter Kuba (stíhaný väzobne) neboli poslední, ktorí na korupčných „schémach“ pracovali. 

Nebolo by totiž možné pracovať s takou veľkou hotovosťou pri vkladoch, keby obvinení v kauze Dobytkár nemali komplicov buď v bankách, alebo na finančnej polícii. Povinnosťou bánk je totiž v prípade veľkých obnosov upozorniť finančnú políciu, ktorá je následne povinná vyšetriť, odkiaľ peniaze pochádzajú. „Zisťujeme, kto zlyhal. Či banky alebo polícia,“ povedal Denníku N zdroj blízky vyšetrovaniu.

Domov
Zdieľať
Diskusia