Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2020, 14:52
Čas čítania 5:45
Matej Krajčovič

Recenzia: Motorola Edge+

TECH SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Ponúka až 108-megapixelový fotoaparát a 5 000 mAh batériu s výdržou až dva dni.

Motorola patrí k tradičným výrobcom mobilov. Ak si trochu starší, možno si vlastnil aj niektorý z jej „hlúpych“ tlačidlových smartfónov alebo ikonickú vyklápačku Razr.

Značka sa už pár rokov snaží aj o smartfóny s Androidom, pričom väčšinou skúšala zaujať skôr zákazníkov, ktorí chcú do novej hračky investovať iba niekoľko stoviek eur. 

Motorola Edge+ je však úplne iná. Má ísť o špičkovo vybavenú vlajkovú loď. Cena dosahuje takmer 1 000 eur, a preto je na mieste aj porovnanie s najnovším iPhonom či sériou Galaxy S od Samsungu. Takýto mobil ale musí priniesť špičkový fotoaparát, dlhú výdrž a väčšinu najnovších technológií. Podarilo sa to? 

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako je na tom Motorola Edge+ v porovnaní s o tretinu drahšou konkurenciou od Samsungu a Apple
  • V ktorých parametroch ich dokonca výrazne predčí
  • Ako hodnotíme trojicu fotoaparátov vzadu, ktoré ponúknu aj širokouhlý a teleobjektív
  • Ktorá bežná funkcia Motorole chýba a čo má naopak navyše
  • Koľko dní ti vydrží jej 5 000 mAh akumulátor s rýchlym nabíjaním

Motorola Edge+: recenzia špičkového smartfónu za 999 eur
Zdroj: REFRESHER
Odporúčané
Legenda je späť. Motorola predstavila "véčko" RAZR so skladacím displejom a premrštenou cenou Legenda je späť. Motorola predstavila "véčko" RAZR so skladacím displejom a premrštenou cenou 14. novembra 2019, 11:45

Skvelý dizajn a moderný zahnutý displej

Na prvý pohľad sa zdá, že áno. Dizajn sa totiž novšími Samsungami trochu inšpiruje a smartfón už na papieri prináša všetko, čo by v roku 2020 mal. 

6,7-palcový displej je napríklad s pomerom strán 19,5:9 natiahnutý do výšky, čo uľahčuje zobrazovanie a listovanie obsahu na sociálnych sieťach. Mal by si vďaka tomu vidieť viac postov a textov pod sebou, než je bežné.

Priamo v spodnej časti obrazovky je zabudovaná čítačka odtlačkov prstov, tie teda netreba prikladať niekde na chrbát alebo vypínač na boku. Nezabudlo sa ani na plynulejšie zobrazenie vďaka možnosti zapnúť  90 Hz obnovovaciu frekvenciu displeja

 

Motorola Edge+: recenzia špičkového smartfónu za 999 eur
Zdroj: REFRESHER

Sklo a okraje displeja dostali elegantné zaoblenie bočných hrán, vďaka ktorému si vlastne mobil vyslúžil meno Edge. Boky dokážu svietiť pri položení mobilu displejom dole, vďaka čomu slúžia ako notifikácia pri zmeškaných hovoroch alebo správach. 

Ide hlavne o dizajnový výstrelok, no úzke telo sa vďaka nemu veľmi príjemne drží v dlani a aj napriek veľkým rozmerom jednoducho ovláda jednou rukou. 

Treba ale pripomenúť aj niektoré nevýhody, nech sme féroví. Zaoblené okraje dokážu nepríjemne odrážať svetlo a orezať využiteľnú plochu displeja. Ak text siaha až sem, môže byť trochu zdeformovaný, rovnako ako fotografie na Instagrame. Nehovoriac o tom, že boky budú náchylnejšie na rozbitie pri nešťastných pádoch. Skrátka, keby bol tento Full HD+ panel s rozlíšením 1 080 x 2 340 bodov úplne rovný,  boli by sme radšej, dizajn-nedizajn. 

 

Motorola Edge+: recenzia špičkového smartfónu za 999 eur
Zdroj: REFRESHER

Z neznámych dôvodov mobilu chýba aj odomykanie systému skenom tváre, ktoré už v roku 2020 považujeme za úplný štandard a na rozdiel od čítačky mu nevadia ani mokré či špinavé prsty.

Android 10 s vlastnou tvárou

Domov
Zdieľať
Diskusia