Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2020, 14:02
Čas čítania 0:52
Dominik Vetrák

V Simpsonovcoch už viac nebudú belosi prepožičiavať hlasy černošským postavám

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Hollywood sa konečne mení k lepšiemu.

Hollywood neprestal s obsadzovaním belochov do úloh černochov či iných etnických rás ani v 21. storočí, ba čo viac, ani v posledných rokoch. Svedčí o tom napríklad skvelý animovaný seriál Big Mouth od Netflixu.

Jeho tvorcovia obsadili do role černošskej dievčiny so židovskými koreňmi herečku s bielou farbou pleti. Teraz sa za to (vrátane herečky Jenny Slate) kajajú a sľubujú, že rolu preobsadia. Nie je totiž správne, aby černošské roly privádzali k životu bieli herci a zase naopak. 

Odporúčané
V marvelovke Eternals uvidíme prvý homosexuálny bozk a gay pár vychovávajúci dieťa. Prečo je reprezentácia LGBTI taká dôležitá? V marvelovke Eternals uvidíme prvý homosexuálny bozk a gay pár vychovávajúci dieťa. Prečo je reprezentácia LGBTI taká dôležitá? 2. marca 2020, 16:21

Big Mouth však bolo len začiatkom. Variety informuje, že rovnaký postoj zaujmú tvorcovia Simpsonovcov a Family Guy. Kontroverzia okolo Apua zo Simpsonovcov už skončila, keď herec Frank Azaria, ktorý postavu nahovára viac ako 20 rokov, oznámil, že v seriáli končí. Apua by mal hrať Ind, nie beloch. 

Simpsonovci sa definitívne rozhodli skončiť s belochmi nahovárajúcimi postavy inej pleti hneď po tom, čo sa rovnaká vec stala v radoch Family Guy. Beloch Mike Henry hrajúci černocha Clevelanda Browna oznámil, že s rolou končí, a tak sa k rovnakému činu zaviazali aj Simpsonovci.

Behom pár hodín tak so svojimi rolami skončili Kristen Bell (v Central Park nahovárala černošskú postavu), Jenny Slate (ako Missy bola v Big Mouth úžasná), no a taktiež ďalší herci v Simpsonovcoch a Mike Henry vo Family Guy. Môžeme očakávať, že táto praktika z Hollywoodu v animákoch konečne zmizne. 

V Simpsonovcoch a Family Guy už viac nebudú belosi požičiavať hlasy černošským postavám. Hollywood zažíva revolúciu
Zdroj: Disney/Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia