Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. júna 2020, 12:43
Čas čítania 0:40
Jakub Paulík

Biele vrany z radov vládnych strán: Ak sa potvrdí Kollárov údajný plagiát, mal by odstúpiť

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský z OĽaNO má na vec jasný názor.

Kým stále čakáme na vyjadrenie premiéra Igora Matoviča k údajnému plagiátu predsedu parlamentu Borisa Kollára, vec komentujú ďalší členovia vlády. Z kabinetu OĽaNO dnes k téme prehovoril minister pôdohospodárstva Ján Mičovský. Ten tvrdí, že pokiaľ sa u Borisa Kollára preukáže podvodné získanie titulu, mal by odstúpiť z postu predsedu parlamentu.

Mičovský v minulosti získal ocenenie Biela vrana za to, že upozornil na rozkrádanie štátnych lesov vtedajším riaditeľom Jozefom Mindášom. Ako píše Denník N, Mindáš bol zároveň konzultantom diplomovej práce Borisa Kollára.

So slovami ministra súhlasí aj poslanec Za ľudí Ján Benčík. „Plne sa stotožňujem so stanoviskom môjho bielovranieho kolegu, dobrého a čestného človeka, ministra Jána Mičovského k plagiátorstvu Borisa Kollára,“ napísal na Facebooku.

Borisa Kollára sa naopak rozhodol brániť minister práce Milan Krajniak zo strany Sme rodina. Podľa jeho názoru výstup z testu, ktorým sa včera Boris Kollár preukázal, je v poriadku. Kritikou pred malou chvíľou prispel aj Ondrej Dostál z SaS: „Druhým najvyšším ústavným činiteľom Slovenskej republiky by nemal byť človek, ktorý svoj vysokoškolský titul získal vďaka diplomovej práci, ktorá je plagiátom,“ napísal na sociálnej sieti.

Domov
Zdieľať
Diskusia