Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2020, 15:36
Čas čítania 1:14
Adam Novosad

Slováka Jakuba vraj policajná hliadka dobila tak, že mu zlomili časť lebky. V cele mu kľačali na krku a bál sa, že zomrie

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mladík zašiel do baru v Košiciach po dlhej pauze spôsobenej koronavírusom.

Na uplynulý piatok nikdy nezabudne 23-ročný Jakub z Košíc. S kamarátmi sa po dlhej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu vybrali do baru v centre mesta, lenže domov sa Košičan nadránom nevrátil.

Namiesto toho skončil v policajnej cele, kde ho vraj v noci zbila policajná hliadka tak, že mu zlomili lebku a až vyšetrovateľ ho ráno poslal do nemocnice, kde ho hneď museli operovať, upozorňuje TV Joj.

Vo svete momentálne rezonuje vlna protestov spôsobená policajnou brutalitou v Spojených štátoch amerických. O život tam pri policajnom zásahu prišiel Afroameričan George Floyd, ktorému 9 minút kľačal policajt na krku, až ho udusil. Tento chvat údajne použili policajti aj na Jakuba.

Všetko sa začalo v centre mesta, kde bola podľa polície privolaná hliadka, lebo na ulici mal neznámy muž ohrozovať okoloidúcich nožom. Keď polícia prišla na miesto, zhromaždila sa okolo nej skupinka mladých ľudí, ktorí mali byť podgurážení alkoholom a mužov zákona vraj napádali slovne a napokon jeden z nich aj fyzicky.

Jakub situáciu opisuje inak. Vraj s kamarátmi sledovali, čo sa pred nimi deje, keď jeden z policajtov schmatol neďaleko stojace dievča a údajne k nej mal byť hrubý. Chlapcom sa takéto zaobchádzanie nepáčilo, a tak policajtom viackrát povedali, aby dievča pustili, pretože nemali dôvod požadovať od nej preukázanie sa občianskym preukazom.

V tej chvíli vraj policajt priskočil k Jakubovi a zvalil ho na zem. Spútaného ho previezli na policajnú stanicu, kde sa Jakub domáhal spravodlivosti, ale do cely vraj nabehli dvaja policajti a začali ho mlátiť. Otvorenou dlaňou ho udierali do hlavy, na zemi mu vraj kľačali na krku a jemu sa pred očami zjavil obraz zabitého Georgea Floyda z USA.

Odporúčané
Milan Mazurek šíril hoax. Útočník z Vrútok nebol Róm, potvrdila polícia Milan Mazurek šíril hoax. Útočník z Vrútok nebol Róm, potvrdila polícia 12. júna 2020, 14:03

Výsledok údajného policajného zákroku? Zlomená spodina pravej očnice bez dvojitého videnia, ktorá si vyžadovala operáciu. Jakub ju podstúpil v pondelok.

V súčasnosti už preto incident vyšetruje úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra s tým, že bolo začaté trestné stíhanie vo veci zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví. Až vyšetrovanie preto ukáže, či policajti naozaj svoje postavenie hrubo zneužili.

Domov
Zdieľať
Diskusia