Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2020, 14:03
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Milan Mazurek šíril hoax. Útočník z Vrútok nebol Róm, potvrdila polícia

NEWS MILAN MAZUREK
Uložiť Uložené

Policajti vyvrátili mnohé lži o páchateľovi z Vrútok.

Poslanec ĽSNS Milan Mazurek po včerajšom krvavom útoku vo Vrútkach útočníka nazval „príslušníkom diskriminovanej menšiny“ (pozri nižšie), túto časť statusu však už zmazal.

Ďalej naznačoval, že páchateľ bol Róm aj inými slovami. „Zaujíma ma, či mudrlanti ako Pollák a Biháriová konečne prevezmú zodpovednosť aj za tieto činy svojej komunity a prestanú kecať nezmysly o rasizme a diskriminácii,“ adresoval svoj status k poslancom, ktorí sú rómskeho pôvodu. 

Milan Mazurek
Milan Mazurek Zdroj: Vladimír Snidl/FB screenshot

Mnohí užívatelia Facebooku sa už včera čudovali, odkiaľ prišiel poslanec s informáciou, ktorú s verejnosťou nezdieľala polícia ani médiá. Stránka spravovaná slovenskou políciou s názvom Hoaxy a podvody - Polícia SR, ktorá mimo iného vyvracia nepravdivé informácie, dnes potvrdila, že 22-ročný útočník Ivan nebol rómskeho pôvodu.

Odporúčané
Vrútky: Páchateľ musel mať veľmi silnú vnútornú motiváciu, zraniť toľko ľudí s nožom je zložité, tvrdí exkriminalista Vrútky: Páchateľ musel mať veľmi silnú vnútornú motiváciu, zraniť toľko ľudí s nožom je zložité, tvrdí exkriminalista 11. júna 2020, 16:01

Pripomeňme si, že to nie je prvýkrát, kedy sa poslanec Mazurek nevhodne vyjadroval k menšinám. Najvyšší súd SR uznal v minulom roku Mazureka kvôli jeho komentárom v rádiu za vinného z úmyselného prečinu hanobenia národa, rasy či presvedčenia. Za trest stratil svoj poslanecký mandát a musel zaplatiť pokutu 10-tisíc eur.

Podľa polície nie je ďalej pravda, že „páchateľ v škole roky prepadal alebo fetoval“

Domov
Zdieľať
Diskusia