Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2020, 11:06
Čas čítania 0:50
Tímea Krauszová

Muž vytiahol motorovú pílu na protestujúcich ľudí. Neverte tým černochom a choďte domov, vrieskal

NEWS BLACK LIVES MATTER
Uložiť Uložené

Polícia muža už zadržala.

V piatok sa v Texase stretli ľudia, ktorí s plagátmi pochodovali v rámci hnutia Black Lives Matter. Protesty sa rozmohli v celej Amerike a neskôr aj vo svete, spustila ich násilná smrť Georga Floyda.

Ľudia na videu pôsobia pokojne, len kráčajú s trasparentmi či plagátikmi v rukách. Zrazu však vybehne nahnevaný muž s motorovou pílou v ruke a posiela protestujúcich domov. Nechýbali ani nadávky a rasistické poznámky, píše tím Buzzfeed News.

Nenechajte sa oklamať, choďte domov

„Nedovoľte tým s*urveným ne*rom, aby vás obalamutili. Nedovoľte tomu s*urvenému antifa odpadu plného sra*iek, aby vás obalamutil,“ vrieskal nahnevaný muž, ktorého sa jednému z protestujúcich podarilo zachytiť na video. „Hýbte sa! Uhnite! Choďte domov!“ vrieskal so zapnutou motorovou pílou.

Niekto v dave navrhol, aby zavolali políciu. Ďalšia osoba sa mu snažila vysvetliť, že nič nerobia, len kráčajú. On tieto výzvy ignoroval. „Nedovoľte týmto pendejos (zo španielčiny idiotom, pozn. red.), nedovoľte týmto vy*ebancom, aby vám klamali. Nenechajte sa oklamať.“

Odporúčané
Zlodejov, ktorí rabovali počas protestov v USA, hľadajú majitelia obchodov cez bazáry a resell platformy Zlodejov, ktorí rabovali počas protestov v USA, hľadajú majitelia obchodov cez bazáry a resell platformy 16. júna 2020, 15:59

Muž bol zjavne nahnevaný na pochod a celé novovzbĺknuté hnutie, ktoré bojuje za rasovú rovnosť. Paradoxne, svojím útokom dokázal, ako veľmi je ešte občiansky aktivizmus v jeho meste potrebný. Šéf miestnej polície povedal Monitoru, že sa im muža podarilo identifikovať a už ho aj zadržali. Prípad vyšetrujú ako útok.

Domov
Zdieľať
Diskusia