Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2020, 16:03
Čas čítania 1:05
Adam Novosad

Nastal čas rozložiť Amazon, vyhlásil Elon Musk. V konflikte s najbohatším mužom sveta Bezosom prilial olej do ohňa

NEWS AMAZON ELON MUSK JEFF BEZOS
Uložiť Uložené

Musk si ani tentokrát nedával servítku pred ústa.

Elon Musk sa opäť pustil do najbohatšieho muža sveta Jeffa Bezosa. Obaja kohúti medzi sebou súťažia dlhé roky, pričom najvýraznejšími projektmi sú konkurenčné spoločnosti SpaceX a Blue Origin zamerané na lety a prieskum vesmíru, upozorňuje The Hill.

V najnovšom konflikte, ktorý sa medzi Muskom a spoločnosťou Amazon objavil na sociálnej sieti Twitter, kritizuje šéf Tesly prístup obchodného giganta k distribúcii novej knihy bývalého novinára The New York Times Alexa Berensona.

Ten napísal knihu s názvom Unreported Truths about COVID-19 and Lockdowns: Part 1: Introduction and Death Counts and Estimates, v ktorej sa vraj na základe vládnych dokumentov a vedeckých výskumov zamýšľa nad tým, či a do akej miery mala izolácia zmysel.

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30

Amazon mu však e-mailom odpovedal, že knihu do predaja nezaradí, pretože situácia okolo koronavírusu sa rýchlo vyvíja a informácie v knihe nemusia korešpondovať s realitou. Berenson zdieľal screenshot e-mailu na Twitteri, kde sa k situácii vyjadril práve Musk.

V komentári povedal, že rozhodnutie Jeffa Bezosa je takéto rozhodnutie bláznivé. Neskôr dodal, že nastal čas rozložiť spoločnosť Amazon, pretože jej monopolné postavenie na trhu je nesprávne. Aj Musk pritom v uplynulých mesiacoch viackrát spochybňoval rozsah ochorenia Covid-19.

Odporúčané
Youtubera Jakea Paula obvinili pre účasť na rabovaní nákupného centra. Vraj chcel vandalizmus iba zdokumentovať Youtubera Jakea Paula obvinili pre účasť na rabovaní nákupného centra. Vraj chcel vandalizmus iba zdokumentovať 5. júna 2020, 12:41

Amazon krátko potom oznámil, že knihu zablokovali pre internú  chybu, a onedlho ju sprístupnia čitateľom na svojej platforme Amazon Kindle v elektronickej verzii.

Domov
Zdieľať
Diskusia