Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2020, 17:54
Čas čítania 0:58
Tímea Krauszová

Kim Čong-un asi nie je v poriadku. O vodcovi prehovoril americký basketbalista, ktorý sa s ním kamarátil

NEWS KIM ČONG-UN
Uložiť Uložené

Dennis Rodman sa s totalitným lídrom skamarátil v severokórejskom Pchjongčchangu.

Dennis Rodman, bývalý hráč Detroit Pistons či Chicago Bulls, v rannej televíznej šou svetu naznačil, že niečo so severokórejským lídrom nebude v poriadku.

Počas Good Morning Britain moderátorovi povedal, že ak jeho sestra vedie krajinu a stále častejšie ju vidieť v televízii, niečo to znamená.

Odporúčané
Kim Čong-un žije. Po 3 týždňoch sa objavil na verejnosti Kim Čong-un žije. Po 3 týždňoch sa objavil na verejnosti 2. mája 2020, 7:23

Kimov kamarát je vraj „v kontakte so Severnou Kóreou“

„Som v kontakte so Severnou Kóreou,“ povedal Rodman. „Toto vám môžem povedať: Ak vidíte jeho sestru v televízii, riadi krajinu, tak viete, že niečo nie je v poriadku. To je všetko, čo vám k tomu poviem,“ dodal 58-ročný bývalý športovec.

V rozhovore s New York Post začiatkom mája Rodman pochválil Kimovu sestru Kim Jo-džong. Povedal o nej, že sa k nemu ako k hosťovi správala veľmi milo.

O Kim Čong-unovi sa špekulácie šíria už približne od polovice apríla. Údajne zomrel alebo je v kritickom stave po náročnej operácii srdca. Túto správu šíria svetové médiá s opatrnosťou, pretože už v minulosti sa diktátor na viac ako mesiac stratil z očí verejnosti. Správu sa snažili spochybniť aj severokórejské médiá, keď sa po týždňoch vodca objavil v médiách.

Čínska bojovníčka za ľudské práva Jennifer Zeng sa nazdáva, že diktátora Kim Čong-una mohol pri slávnostnom otváraní továrne zo začiatku mája nahradiť dvojník. Čitateľov vyzýva, aby sa zamerali najmä na jeho zuby, uši či vlasy.

Odporúčané
Sestra Kim Čong-una je ako jeho alter ego. Ak po jeho smrti prevezme krajinu, tvrdý režim bude pokračovať Sestra Kim Čong-una je ako jeho alter ego. Ak po jeho smrti prevezme krajinu, tvrdý režim bude pokračovať 26. apríla 2020, 12:21
Domov
Zdieľať
Diskusia