Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2020, 14:30
Čas čítania 2:06
Martin Mičuda

Škoda poodhaľuje svoj elektromobil. Enyaq dostane zadný pohon, vrcholom bude až 306-koňové RS

Škoda poodhaľuje svoj elektromobil. Enyaq dostane zadný pohon, vrcholom bude až 306-koňové RS
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/surprising-practical-and-simply-clever-the-enyaq-iv-embodies-electromobility-a-la-skoda/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Česká značka prináša podrobné informácie o chystanom elektromobile.

Už niekoľko mesiacov nie je žiadnym tajomstvom, že Škoda pracuje na svojom prvom elektromobile. Áno, vieme, už teraz ponúka elektrické Citigo iV, to sa ale dá považovať „len“ za elektrickú verziu odvodenú z klasického modelu. Úplne nový Enyaq je ale od začiatku vyvíjaný ako čisto elektrický automobil, a tomu bolo i všetko prispôsobené.

Príchod novinky je naplánovaný na koniec rok 2020, v uplynulých hodinách nám ale Škoda servíruje prvé oficiálne fotografie a informácie. Ako sa už stalo zvykom, aj teraz máme možnosť vidieť novú škodovku len v zakrytom podaní. Už teraz ale máme vďaka tomu ako takú predstavu, ako bude Enyaq proporčne vyzerať.

Základným stavebným kameňom je platforma MEB, rozmery novinky sú nasledovné – 4 648 x 1 877 x 1 618 mm, zatiaľ čo rázvor má 2 765 mm. Inými slovami, elektrická Škoda je menšia ako Kodiaq, ktorý má na dĺžkou o takmer 6 centimetrov viac. Enyaq sa tak zaradí niekde medzi modely Karoq a Kodiaq. Batožinový priestor nadobudne veľmi slušných 585 litrov.

 

Škoda poodhaľuje svoj elektromobil. Enyaq dostane zadný pohon, vrcholom bude až 306-koňové RS
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Ak sa pýtaš, prečo bude prvé elektrické auto od Škody SUV, odpoveď je jasná – lebo to vyžaduje aktuálna doba, respektívne trend. Samotná automobilka hlási, že svojim elektromobilom chce zasiahnuť čo najväčšiu cieľovú skupinu, no a práve SUV je momentálne najobľúbenejšia kategória.

Odporúčané
Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov Škoda prešla najvýraznejšou zmenou identity za 30 rokov. Predstavila nové logo a do roku 2026 uvedie aj 6 elektromobilov 27. decembra 2023, 10:30

Ukazuje sa ale, že i keď sa spočiatku hovorilo skôr o akomsi SUV-kupé, oficiálne fotografie tieto špekulácie vyvracajú. K prvým zákazníkom sa novinka dostane v roku 2021, hneď v úvode sa pritom objaví v limitovanej sérii Škoda Enyaq Founders Edition – vznikne 1 895 kusov pri príležitosti 125. rokov od založenia značky.

Domov
Zdieľať
Diskusia