Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2020, 12:02
Čas čítania 0:53
Martin Mičuda

Prvé čisto elektrické SUV od Škody ponesie vskutku zvláštne meno

Prvé čisto elektrické SUV od Škody ponesie vskutku zvláštne meno
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-kits/skoda-auto-at-auto-shanghai-2019-press-kit/skoda-vision-iv-the-next-step-towards-e-mobility/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Očakávanú novinku sa predstavia v závere roka.

Škoda pred rokom vyrukovala s konceptom Vision iV, ktorý zhmotňoval predobraz toho, ako bude vyzerať prvý elektromobil českej značky. Už vtedy tak bolo jasné, že sa skôr či neskôr portfólio ponúkaných SUV-čiek rozšíri o ďalší počin. Ešte predtým to neraz naznačil aj koncept s názvom Vision E.

S odstupom času sa však veci trochu zmenili. Škodovka začlenila do svojho portfólia elektrické Citigo, chystané SUV-čko bude ale predstavovať prvý model, ktorý bol od podlahy vyvíjaný výhradne ako elektrický automobil. Aj napriek tomu, že jeho príchod je naplánovaný až na záver roka a neuvidíme ho teda v Ženeve, už teraz Škoda odhaľuje nové meno.

Domov
Zdieľať
Diskusia