Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2013, 10:13
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Donald Trump žaluje Mac Millera za jeho pesničku

HUDBA
Uložiť Uložené

Za svoje činy si je každý zodpovedný sám, no niekedy to môže vyjsť aj poriadne draho.

Donald Trump žaluje Mac Millera za jeho pesničku

Chief Keef jednoznačne nie je jediným raperom v hre, ktorý si to dokáže svojimi činmi pohnojiť a dostať sa tak niekedy aj pred súd. Najnovšie má totiž problémy kvôli svojej hudbe aj Mac Miller, ktorého má v zuboch americký obchodný magnát Donald Trump za pesničku, na ktorej názov si požičal Mac bez dovolenia jeho meno. K Trumpovi sa totiž ako keby dostala informácia, že mladý raper z Pittsburghu urobil pesničku s názvom Donald Trump až takmer 2 roky po jej vydaní na mixtape s názvom Best Day Ever. Jedným z dôvodov k Trumpovmu činu však mohol byť aj fakt, že táto pesnička prednedávnom prekročila hranicu 75 000 000 videní na YouTube a v čase svojho vydania sa pohybovala aj v rebríčku Billboard Hot 100 na pomerne slušných pozíciách.

Donald Trump žaluje Mac Millera za jeho pesničku

Donald Trump však v skutočnosti o tomto songu vedel aj skôr, keďže ku koncu roku 2011 postol video, v ktorom prirovnáva Mac Millera k Eminemovi a na konci mu dokonca z úst vychádza aj fráza, že je na Millerov vtedajší úspech s 20 miliónmi videní pyšný.

Začiatkom roku 2013 však americkému boháčovi tak trochu preplo v hlave a svoj názor na Macove dielo zmenil o 180°. Pred pár hodinami totiž začal bombardovať Twitter so správami, že dá nevďačnému Millerovi lekciu v súdnictve a financiách a že chce prachy a nie plaketu, ktorú mu raper po dosiahnutí úspechu daroval.

Donald Trump žaluje Mac Millera za jeho pesničku

Možno mal však Donald k svojmu konaniu aj trochu iný dôvod.

 

Zo strany Mac Millera sme sa však ohľadom tohto problému ešte žiadneho vyjadrenia nedočkali, no Donald sa takéhoto finančného úlovku určite nevzdá, a tak by mal tento spor asi v najbližšej dobe určite skončiť na súde.

Ak ste však Millerovými fanúšikmi už dlhšiu dobu, určite pre vás nie je novinkou, že si tento interpret súdnymi spormi kvôli jeho hudbe už raz prešiel. V júli 2012 totiž žiadal newyorský DJ a producent Lord Finesse od Maca $10 miliónov za nelegálne použitie jeho beatu z roku 1996 zo skladby Hip 2 Da Game, ktorá sa v Millerovom podaní zmenila na Kool Aid & Frozen Pizza z mixtapeu K.I.D.S..

Donald Trump žaluje Mac Millera za jeho pesničku

Tento spor sa však nakoniec vyriešil v decembri minulého roku, kedy sa obidve strany dohodli na mimosúdnom vyrovnaní, ktorého hodnotu nechceli prezradiť. Po tomto kroku tak videoklip z Millerového oficiálneho kanálu na YouTube musel zmiznúť.

Kariéra tohto mladého Američana sa v poslednom období dostala pomerne do úzadia, a tak by si mal do budúcnosti určite lepšie premyslieť každý krok v jeho živote aby ho to nevyšlo všetko poriadne draho.

Domov
Zdieľať
Diskusia