Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2020, 19:51
Čas čítania 1:37
Tímea Krauszová

Policajt vraj zbil päť detí v osade v Krompachoch, Únia Rómov už spustila petíciu na prešetrenie

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Policajt sa mal vyhrážať služobnou zbraňou aj tým, že ich zbije obuškom.

Policajt údajne v pondelok 27. apríla zbil päť detí v rómskej osade v Krompachoch, na incident upozornila Únia Rómov na Slovensku. Ministerstvo vnútra pre TASR uviedlo, že konkrétneho policajta preverili a prípadom sa už zaoberá inšpekcia. Splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity Andrea Bučková si myslí, že takýto policajný zásah proti deťom je neprimeraný a neadekvátny.

Deťom sa mal vyhrážať a zbiť ich obuškom

Policajt hliadkoval v osade, ktorá sa momentálne nachádza v karanténe. Pri práci nebol sám, spolu s ním robili obhliadku aj vojaci. Natrafili na deti, ktoré boli vzdialené od svojich domovov. Policajt na nich údajne zaútočil, vyhrážal sa im zbraňou a vraj ich aj zbil obuškom. Takto udalosti opisuje Únia Rómov na Slovensku.

Odporúčané
KVÍZ: Otestuj sa v neľahkých otázkach zo slovenčiny. Zvládneš správne odpovedať na všetko? KVÍZ: Otestuj sa v neľahkých otázkach zo slovenčiny. Zvládneš správne odpovedať na všetko? 29. apríla 2020, 13:01


„Žiadame, aby bol tento incident vyšetrený nezávislou komisiou, pretože už nemáme dôveru v nestrannosť zo strany inšpekcie ministerstva vnútra. Viackrát a opakovane sa stalo, že obdobné zásahy skončili po vyšetrení inšpekciou obvinením samotných poškodených a zásah polície bol definovaný ako oprávnený,“ uviedla únia.

Už zaslali aj list premiérovi Igorovi Matovičovi, ktorého spolu s ministrom vnútra Romanom Mikulcom a ombudsmankou Máriou Patakyovou žiadajú o stretnutie.

Domov
Zdieľať
Diskusia