Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2020, 21:25
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Výrobcovia dezinfekčných prostriedkov varujú ľudí, aby ich nepili. Reagujú na Donalda Trumpa

NEWS DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Vyjadrenia amerického prezidenta prinútili mnohých ľudí poklopať si po čele. Inak neobišli ani výrobcovia dezinfekčných prostriedkov.

Americký prezident Donald Trump rozbúril vody internetu, keď na tlačovej konferencii navrhol, aby pacientov s ochorením Covid-19 liečili pomocou vpichovania dezinfekčných prostriedkov priamo do žíl.

Tieto prostriedky sú samozrejme pri akomkoľvek požití nebezpečné. Preto sa spoločnosť Reckitt Benckiser, ktorá na Slovensku predáva niekoľko druhov liekov či dezinfekčné prostriedky značky Dettol, rozhodla vydať verejné vyhlásenie a vyvrátiť hlúposti narozprávané americkým prezidentom.

„Ako svetový líder vo výrobe zdravotníckych a hygienických produktov musíme zdôrazniť, že ľudia nesmú užívať naše dezinfekčné prostriedky vpichnutím, prehltnutím, či akýmkoľvek iným spôsobom,“ píšu vo vyhlásení.

Vyhlásenia vydali preto, že sa cítia byť zodpovední za presné a aktuálne informovanie verejnosti na základe rád od zdravotníckych expertov.

Vyhlásenia Donalda Trumpa prinútili niekoľko amerických vládnych úradov, aby verejnosti opätovne pripomenuli, že pred požitím akéhokoľvek prostriedku či liekov by sa mali poradiť so svojimi lekármi. Dezinfekciu však v žiadnom prípade nesmú piť alebo prehĺtať.

Odporúčané
Trump navrhol, aby sme dezinfekciu vpichli do tela pacientov s ochorením Covid-19. Vraj by vyčistili napadnuté pľúca Trump navrhol, aby sme dezinfekciu vpichli do tela pacientov s ochorením Covid-19. Vraj by vyčistili napadnuté pľúca 24. apríla 2020, 10:37

Donald Trump v piatok večer na tlačovej konferencii vyhlásil, že svoje vyjadrenia o vpichovaní dezinfekcie do žíl myslel ako sarkazmus. Nič tomu však dovtedy nenasvedčovalo.

Trump dokonca povedal, že v tvári jedného z reportérov počas vyhlásenia videl, že pochopil, ako si prezident z dezinfekcie v žilách uťahuje. Tento konkrétny reportér však na pôvodnej tlačovej konferencii ani nebol.

Domov
Zdieľať
Diskusia