Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2020, 11:13
Čas čítania 0:46
Daniel Mikolášik

Francúzsko sa domnieva, že nikotín môže mať ochranné účinky pred koronavírusom

NEWS CIGARETY
Uložiť Uložené

Krajina galského kohúta z tohto dôvodu obmedzila predaj nikotínových výrobkov.

Francúzski vedci aktuálne testujú pozitívne účinky nikotínu na ľudské telo. Domnievajú sa totiž, že by látka mohla byť pre ľudí prospešná ako ochrana voči novému koronavírusu

Niektoré štúdie, v ktorých sa píše o vážnych zdravotných rizikách v dôsledku fajčenia, naznačujú, že na druhej strane látky nachádzajúce sa v tabaku môžu znížiť riziko nakazenia na COVID-19.

Odporúčané
Niektorí pacienti majú v tele koronavírus aj po 2 mesiacoch. Jeden z nich zvažoval samovraždu Niektorí pacienti majú v tele koronavírus aj po 2 mesiacoch. Jeden z nich zvažoval samovraždu 24. apríla 2020, 7:22

Ako informuje The Guardian, francúzski vedci majú v pláne testovať nikotínové náplasti u pacientov, ktorí sú pozitívni na koronavírus, ako aj u zdravotníkov a lekárov nachádzajúcich sa v prvej línii v boji proti pandémii. Odborníci totiž naznačujú, že u fajčiarov je celkovo menšie riziko nákazy. Oficiálne to však zatiaľ stále nie je potvrdené.

Domov
Zdieľať
Diskusia