Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2020, 16:17
Čas čítania 0:28
Viktor Kniš

Koronavírus potvrdili v ďalšom domove seniorov, nakazený je 90-ročný muž

NEWS
Uložiť Uložené

V domove sociálnych služieb v Spišskom Bystrom potvrdili koronavírus u 90-ročného klienta. V súčasnosti je hospitalizovaný.

V domove sociálnych služieb v Spišskom Bystrom potvrdili nakazenie koronavírusom u 90-ročného pacienta, informuje RTVS. Pre verejnoprávnu televíziu to uviedla hlavná epidemiologička Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Poprade Mária Pompová.

Podľa dostupných informácií ide o o viac ako 90-ročného muža. V súčasnosti je hopitalizovovaný, jeho súčasný stav však nie je známy. Rovnako nie je známe ani to, či sú nakazení aj ďalší pacienti domova seniorov.

„Testovať sa budú aj ľudia, ktorí boli v blízkom kontakte s ním, či už na izbe, spoločnej chodbe alebo v jedálni. Zo zariadenia nám zatiaľ nehlásia žiadne príznaky ochorenia COVID-19 u klientov. Testy sa odporúčajú až na piaty deň od posledného kontaktu,“ tvrdí Pompová. Dodáva, že klienti tohto zariadenia sú izolovaní a zároveň tam platí zákaz návštev.

Domov
Zdieľať
Diskusia