Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2020, 16:18
Čas čítania 0:49
Matej Krajčovič

Aktualizované: 42 dôchodcov a 5 zamestnancov z domova služieb má koronavírus. Pezinok rieši krízovú situáciu

NEWS
Uložiť Uložené

Ide o zatiaľ najväčší hromadný výskyt COVID-19 na Slovensku.

42 dôchodcov z Domova sociálnych služieb v Pezinku má potvrdený koronavírus, laboratórne testy ho odhalili aj u 5 zamestnancov. 

Len v priebehu nedele otestovali 78 klientov a 25 zamestnancov, informuje Denník N. V ďalších dňoch majú nákazu zisťovať u ďalších 9 klientov a 36 členov personálu, ktorý zatiaľ nebol dostupný na pracovisku. Je teda možné, že čísla ešte stúpnu, starší ľudia sú náchylnejší na závažnejší priebeh COVID-19.

Už krátko poobede bolo známe, že na klinike infektológie na bratislavských Kramároch je v súčasnosti hospitalizovaných minimálne  7 pacientov z tohto Domova sociálnych služieb v Pezinku

„Jeden pacient je aktuálne na umelej pľúcnej ventilácii, traja sú v relatívne stabilizovanom stave. Sú však pod stálym dohľadom lekárov," priblížila pred pár hodinami hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská.

Domov
Zdieľať
Diskusia