Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2020, 19:48
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová

My ostávame doma, príroda si ide svoje: Srnky v Bratislave už dávno neboli tak blízko k ľuďom

NEWS BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Čo tam nejaký zákaz vychádzania.

Kým my bojujeme s neviditeľným nepriateľom, príroda si robí po svojom. Včera sme prežili prvý letný deň s viac ako 25° Celzia, všetko kvitne a dokonca sa zlepšuje aj kvalita vzduchu, pretože takmer nikde na svete sa necestuje. Aj do Bratislavy už zavítala jar, a spolu s ňou aj divá zver.

Srnky pri panelákoch

Náš čitateľ sa – zodpovedne, sám a veríme, že s rúškom – šiel poprechádzať, keď sa mu naskytol nevídaný pohľad. Na video sa mu podarilo zachytiť srnky, ktoré bežne takto blízko k panelákom nevidíme. Narazil na ne v okolí Tyršovho nábrežia za nákupným centrom Aupark, vzhľadom na výhľad na hrad a na Starý most boli na petržalskej strane.

Pravdepodobne aj srnky prekvapilo ticho a menší pohyb v meste, odkedy postupne sprísňujeme opatrenia kvôli koronavírusu. Aj preto sa odvážili tak blízko k našim domovom.

Už keď nemôžeš ísť k rodine alebo si odcestovať na výlet, môžeš sa tak ako náš čitateľ prejsť v rámci svojho okresu na slniečku. Ak si z Bratislavy alebo Košíc, obmedzenie platí pre celé mesto, nie pre jednotlivé okresy. Ktovie, akých príjemných spoločníkov stretneš ty.

Domov
Zdieľať
Diskusia