Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. apríla 2020, 12:34
Čas čítania 0:41
Adam Novosad

Nemci zjedli toľko cestovín, že do Talianska museli poslať vlaky, aby priviezli nové zásoby

NEWS
Uložiť Uložené

Európska krajina začala kvôli koronavírusu konzumovať nadmerné množstvo cestovín.

V Nemecku sa v čase pandémie koronavírusu vytvoril obrovský dopyt po cestovinách. Inak tomu nie je ani na Slovensku či u našich susedov, ale Nemci majú o obľúbenú pochúťku taký záujem, že sieť potravín Aldi musela v spolupráci s národnou železničnou spoločnosťou vyslať vlaky do Talianska.

Aldi začalo dopĺňať zásoby pomocou vlakov, pretože kamiónová doprava sa momentálne na viacerých miestach skomplikovala, píše  Archyde.

Nemci zjedli toľko cestovín, že do Talianska museli poslať vlaky, aby priviezli nové zásoby
Zdroj: needpix

Misia bola zatiaľ úspešná. Reťazec vyhlásil, že vďaka niekoľkým dodávkam z viacerých vlakov už z Talianska importoval 60-tisíc balení fusilli, 75-tisíc balení penne a viac ako 250-tisíc balení špagiet. Dodávka smerovala z Talianska do bavorského mesta Norimberg. Celková bilancia znie lákavo, logistická bunka železničnej spoločnosti DB Schenker zatiaľ priviezla 200 ton cestovín na 300 paletách.

Domov
Zdieľať
Diskusia