Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. marca 2020, 13:22
Čas čítania 0:58
Martin Mičuda

Cristiano Ronaldo si kúpil 8-miliónové Bugatti, ktoré vznikne len v 10 kusoch

Cristiano Ronaldo si kúpil 8-miliónové Bugatti, ktoré vznikne len v 10 kusoch
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://newsroom.bugatti/en/media-kits/centodieci" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">newsroom.bugatti</a>
TECH CRISTIANO RONALDO
Uložiť Uložené

Limitované Centodieci odkazuje na slávnu minulosť značky.

Bugatti na jeseň minulého roka rozšírilo portfólio o ďalší mimoriadne exkluzívny kúsok, ktorým automobilka odkázala na svoju históriu – novinkou Centodieci (v taliančine „110“) reagovala na výročie 110 rokov od založenia značky.

Samotným názvom si však Bugatti pripomenulo i model EB110, čiže jeden z najúchvatnejších automobilových počinov deväťdesiatych rokov, ktorý sa stal predlohou pre exkluzívnu novinku.

V uplynulých dňoch sa na povrch dostala informácia, že o Centodieci prejavil záujem Cristiano Ronaldo, o ktorom je dobré známe, že vo svojej garáži schováva množstvo veľkých exkluzivitiek. Ostatne, tajomstvom nie je ani to, že portugalský futbalista vlastni(l) prakticky všetky novodobé modely značky Bugatti, i keď informáciu o tom, že si kúpil aj La Voiture Noire jeho hovorca poprel.

Odporúčané
Vyskúšali sme 422-koňový Touareg V8 a nestačili sme sa čudovať. Toto je terénne monštrum! Vyskúšali sme 422-koňový Touareg V8 a nestačili sme sa čudovať. Toto je terénne monštrum! 22. marca 2020, 16:56

Tentokrát už však má Cristiano Ronaldo dôvod na radosť, keďže podľa najnovších správ si objednal Centodieci. Stane sa tak jedným z desiatich vyvolených, ktorým Bugatti svoju limitovanú edíciu vyrobí, a to za cenu približne 8 miliónov €.

Nový článok
Zdroj: newsroom.bugatti

Pre pripomenutie spomeňme, že model Centodieci je postavený na základoch modelu Chiron, navonok to ale nedáva prakticky vôbec poznať. Exteriér hyperšportu sa totiž zmenil od základov, keďže prioritou bol odkaz na slávny počin. Srdcom novinky je 8-litrový agregát W16, ktorý disponuje výkonom až 1 176 kW / 1 600 koní a štyrmi turbodúchadlami.

Poháňané sú, pochopiteľne, všetky štyri kolesá a to prostredníctvom 7-stupňovej automatickej prevodovky. Centodieci je následne o približne 20 kilogramov ľahšie ako Chiron. Automobilka uvádza, že táto exkluzivitka dokáže akcelerovať z 0 na 100 km/h len za 2,4 sekundy, na dvestovke je za 6,1 sekundy a v rýchlosti 300 km/h sa ocitne len za 13,1 sekundy. Maximálna rýchlosť je obmedzená na úrovni 380 km/h.

Domov
Zdieľať
Diskusia