Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2020, 18:09
Čas čítania 0:29
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová poverí Igora Matoviča zostavením vlády

NEWS IGOR MATOVIČ ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Andrej Kiska, Boris Kollár aj Richard Sulík sú pripravení zostaviť vládu s novým premiérom Igorom Matovičom, tvrdí prezidentka.

Prezidentka Slovenskej republiky odovzdá lídrovi najsilnejšieho hnutia po parlamentných voľbách poverenie na to, aby zostavil novú vládu. „Dnes som rokovala s predstaviteľmi strán, ktoré dostali ponuku od Igora Matoviča, aby sa stali súčasťou budúcej vládnej koalície. Boris Kollár, Richard Sulík aj Andrej Kiska mi tlmočili svoju pripravenosť ďalej rokovať spolu s predsedom hnutia OĽaNO o vytvorení novej vlády,“ informuje prezidentka na sociálnej sieti. 

Odporúčané
Andrej Kiska po stretnutí s Igorom Matovičom: Sme pripravení vojsť do koalície, máme však veľké nároky na morálny kredit Andrej Kiska po stretnutí s Igorom Matovičom: Sme pripravení vojsť do koalície, máme však veľké nároky na morálny kredit 3. marca 2020, 13:39

Na stretnutiach s predsedami strán, ktoré sa dostali do parlamentu, diskutoval aj o tom, či si uvedomujú, že ich úlohou bude zastupovať práva voličov niektorých neparlamentných strán.  Apelovala tiež na dôležitosť rezortov školstva a zdravotníctva, ktoré budú okrem spravodlivosti potrebovať veľkú pozornosť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia