Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2020, 7:31
Čas čítania 0:58
Matej Krajčovič

V práci je vraj nutné obmedziť debaty o športe. Ženy sa pri nich totiž cítia vylúčené

ŠPORT FUTBAL PREMIER LEAGUE VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Reakcie na tento nápad sú však presne také, aké by si čakal.

Niektoré britské konzultačné firmy sa seriózne zaoberajú tak bizarným problémom, ako je priveľa diskusie o futbale alebo krikete, informuje BBC

Pravdepodobne ju iniciovala organizácia Chartered Management Institute, ktorá sa zaoberá manažérskym tréningom pre korporáty. Jej šéfka Ann Franckeová tvrdí, že športové témy z diskusného kruhu vylučujú ženy a podporujú macho prejavy mužov. 

„Veľa, najmä žien, sa cíti vynechaných,“ povedala v BBC a dodala: „Tieto športy nesledujú a nemajú rady ani nútenie do rozprávania o nich, keď nie sú zapájané.“

Samotné fanúšikovanie vraj nevadí, no problémom majú byť príliš vyostrené debaty, kde sa kancelária rozdeľuje na dva polarizujúce názorové tábory. V Británii je aktuálne v centre takejto pozornosti systém VAR, pomáhajúci rozhodcom riešiť sporné situácie pri góloch a fauloch.  

Po svete je prijímaný prevažne pozitívne, no v Premier League boli s jeho pomocou v poslednom čase odpískané naozaj milimetrové situácie, pri ktorých snáď ani nebolo možné objektívne sa postaviť na jednu alebo druhú stranu. 

Pri ofsajdoch vždy existovala tendencia podobné udalosti „púšťať“ v prospech útočiaceho tímu. 

Odporúčané
Austrálska futbalová liga pustila do vysielania komunikáciu rozhodcu pri využívaní systému VAR Austrálska futbalová liga pustila do vysielania komunikáciu rozhodcu pri využívaní systému VAR 30. decembra 2019, 9:37

Športová novinárka Jacqui Oatleyová však podobné manažérske odporúčania označila za „otrasný nápad“, pretože zákaz podobných debát by skrátka obmedzil ľudí, ktorí sa medzi sebou chcú rozprávať a zlepšovať tak pracovné vzťahy. 

Podľa nej je stále možné diskutovať a citlivo vnímať ľudí, ktorí pri tejto téme iba pozerajú do priestoru, keďže ich nezaujíma. 

Čudné je tiež to, že Franckeová nijako nespomína debatu o kozmetike, TV šou či seriáloch. 

Domov
Zdieľať
Diskusia