Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2020, 9:02
Čas čítania 1:24
Matej Krajčovič

NBA si v nočných zápasoch uctila pamiatku Kobeho Bryanta. Nechýbala minúta ticha ani 24-sekundové pravidlo

ŠPORT KOBE BRYANT NBA USA
Uložiť Uložené

Kobe Bryant hrával práve s číslom 24.

Svet basketbalu včera prišiel o jednu zo svojich legiend. V súkromnom vrtuľníku Sikorsky S-76 zahynul 41-ročný Kobe Bryant, ktorý svoju aktívnu kariéru v americkej NBA ukončil len v roku 2016. 

Bryant nikdy neobliekal iný dres než ten vo farbách L. A. Lakers. Päťkrát v ňom vyhral celú ligu. 

NBA včera normálne pokračovala a odohralo sa všetkých osem naplánovaných duelov, no hráči, samozrejme, využili príležitosť vzdať česť Bryantovej pamiatke, čo ocenili aj diváci na tribúnach. 

NBA si vo včerajších zápasoch uctila pamiatku Kobeho Bryanta. Nechýbala minúta ticha ani 24-sekundové pravidlo
Zdroj: TASR/ AP
Odporúčané
Aktualizované: Kobe Bryant zomrel po havárii helikoptéry, mal 41 rokov Aktualizované: Kobe Bryant zomrel po havárii helikoptéry, mal 41 rokov 26. januára 2020, 20:44

V zápase Toronto Raptors proti San Antoniu sa napríklad hráči oboch tímov zastavili a počkali, kým časomiera odráta 24 sekúnd, počas ktorých je v basketbale družstvo s loptou povinné vystreliť, inak ju automaticky získa súper. Kobe Bryant hrával práve s číslom 24. 

Číslo 24 dokonca zmizne aj z dresov Dallasu Mavericks. Žiadny hráč ho nikdy nedostane, pretože hoci Kobe za Dallas nikdy nehral, vedenie ho považuje za globálnu ikonu a ambasádora celého basketbalu.

V denverskej Pepsi Center si zas domáci spolu s hráčmi s Houstonu a fanúšikmi legendu pripomenuli minútou ticha. Hlásatel tiež pripomenul Bryantove dve zlaté olympijské medaily s USA z rokov 2008 a 2012. 

Pridali sa však aj iné známe osobnosti a športovci, napríklad Tiger Woods, Neymar, bývalý prezident Barack Obama alebo Lionel Messi. 

Odporúčané
Pre Michaela Jordana bol Bryant ako mladší brat, LeBron sa neubránil slzám. S legendou sa lúčia aj Kanye West, Messi či Obama Pre Michaela Jordana bol Bryant ako mladší brat, LeBron sa neubránil slzám. S legendou sa lúčia aj Kanye West, Messi či Obama 27. januára 2020, 7:07

Speváčka Alicia Keys si ho spolu so skupinou Boyz II Men pripomenula aj počas nočného odovzdávania cien Grammy, ktoré sa už od vlanajška koná v Staples Center v Los Angeles – aréne, ktorá je pre Los Angeles Lakers domáca a isto v nej visí niekoľko Kobeho dresov v sieni slávy.

K slovu ale dostala aj tvorivosť bežných ľudí. V New Yorku sa jedna zo zastávok metra volá Bryant Park a hoci svoje meno dostala podľa súkromnej spoločnosti spravujúcej parčík nad ňou, minimálne na včera sa z nej stal Kobe Bryant Park.

Domov
Zdieľať
Diskusia